Kurt Kapana Tutuldu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da Hamitköy bölgesinde Mayıs 2014 tarihinde sanık Cuma Ali Kurt’un evine yapılan operasyonda bulunan yüklü miktarda uyuşturucu hap ve hintkeneviri ile ilgili olarak başlatılan yargı süreci bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde sonuçlandı. Sanık Kurt 1 yıl hapse mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin sanıklar aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu mahkûmiyet kararını Başkan Ömer Güran açıkladı. Güran sanığın işlemiş olduğu Kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarufu suçunun çok ciddi olduğunu bu gibi suçlara verilmesi gereken cezanın ağır ve caydırıcı olması gerektiğini söyledi. Başkan Güran son yıllarda uyuşturucu suçunun ülkede yaygınlaşarak önüne geçilemediğini ve küçük olan ülkemizde mahkemelerin gündemini çok ciddi boyutta mahkeme gündemini bu tür davaların işgal etmekte olduğunu şu şekilde açıkladı:

“Uyuşturucu ve uyarıcı etkisi bulunan maddelerin, imalinden, dağıtımına, kullanımı sağlık açısından yasaklanmıştır. 1984 yılında Birleşmiş Milletler, uyuşturucu trafiğini insanlar arası tehlike olarak açıkladı ve suç olduğunu ortaya koydu. Uyuşturucu madde kaçakçılığı, ticaret ve tasarrufu kamu sağlığına karşı işlenmiş suçlardır. Uyuşturucu suçunun yasa koyucuda 18 yıla kadar hapisliği öngörülmektedir. Küçücük ülkemizde hızla yaygınlaşmaya devam eden bu tür suçları önlemek için mahkemelere büyük görevler düşmektedir.” diye açıklayan Başkan Güran tüm bu olgular ışığında uyuşturucu suçundan yargılanan sanıklara verilecek olan cezaların özenle caydırıcı olması gerektiğini ve mahkûm olanlar tarafından tabiri yerinde ise dalga geçemeyecekleri cezalar olması gerektiğini söyledi. Tüm bu açıkladıkları ve beyan ettikleri ışığında başkan Ömer Güran sanığı oy birliği ile 1yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.