KURAKLIKLA İLGİLİ HÜKÜMET SESİNİ ÇIKARTMIYOR.

Sosyal Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Turgut Ceyda Ülkemizde bu  yıl yaşanan büyük kuraklıkla iigili olarak hükümetin ne gibi çalışmalar yaptığını köylümüz için tazminatlar konusunda hangi tedbirleri alacağını  SDP olarak sormak istiyoruz.. 

 2016 yılında ülkede yaşanan kuraklıkla ilgili olarak Hükümet hiçbir çalışma yapmazken köylümüz tedirgin ve ne yapacağını bilemiyor.2016 yılı kuraklık bedeli olarak yaptığımız çalışmada köylüye ödenecek tazminat rakamının 80.000.000 (seksen milyon ) tl cıvarında olması gerekiyor. Bu paranın nasıl bulunup ne zaman köylüye ödeneceğini SDP olarak hükümete soruyoruz.. Ayrıca ülkemizin küçük bir yöresinde hasat edilmeye başlanılan 7-8 bin ton cıvarındaki arpanın tohumluk olarak önümüzdeki yıl kullanılabilmesi için iyi bir fiyatla hemen alınıp depolanması gerektiği inancındayız.  

2015 yılından kalan devlet gelir desdeğinin halen daha ödenmediğini bilmekteyiz. Aynı şekilde mazot desdeğinin de hükümet tarafından ödenmediği ve ne zaman ödeneceğinin de belli olmadığını görülmektedir.  Şimdiki ve geçmiş hükümetlerin bilinçsizce süt üretimini desdeklemesi sonucunda bugün ülkemizde ihtiyacın çok üzerinde süt üretimi yapılmaktadır.

Köylümüz ürettiği sütü süt kurumumuza  zorla vermeye çalışırken  süt mamulleri üreten fabrikalarda denetim olmadığı için ülkemizin hellim üretiminde ve satışında büyük sıkıntılar yaşanıyor. 

DGD,Kuraklık ve Mazot paralarının gerçekci ve hızlı kararlar alınarak çözülebileceğine inanıyoruz. Öncelikli olarak büyük baş hayvanların bir kısmının karkas et haline getirilerek Türkiye Cumhuriyetine pazarlanması gerektiğini sürekli dile getirmemize rağmen Hükümet bir adım atmamakta diretiyor.Çiftçi ve köylümüz perişan bekliyor.Köylümüzün Hükümetten beklentisi

Mali  protokol çalışmalarını bu mihval  üzerinde geliştirerek Türkiye Cumhuriyeti yetlılileri ile gerekli kararları üretmeleri şarttır. ...