KUMSAL PARK AÇIK OTELE DÖNDÜ

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa'nın göbeğindeki Kumsal Parktan gün geçmiyor ki şikayetler gelmesin. Eskiden beri gece ışıklarının yanmaması , geceleri gençlerin parkı içki içme yeri olarak kullanması gibi şikatyetlerle gündeme gelen Kumsal Park geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Türk Belediyesi ve özel bir firma işbirliğiyle yenilenerek halkın hizmetine sunulmuştu.

YENİLENMEYİ YANLIŞ ANLADILAR 

Kumsal parkın yenilenerek halkın normal kullanımı için hizmete sunulmasını yanlış anlayan vatandaşların bazıları durumu yanlış yorumlayarak geceleri konaklama hizmetine de açılmış olduğunu anlamış olacaklar ki , parktaki bankları konaklama tesisindeki yataklara benzeterek gecelerini Kumsal parkta geçirmeye başladılar.

ASAF ŞENOL'UN PAYLAŞIMI

Eski Lefkoşa Kaymakamı da olan Köşklüçiftlik sakinlerinden Asaf Şenol'un Kumsal Parkta görüntülediği bu kare bugün sabahleyin saat 06:00'da çekilmiş. Asaf Şenol'un sosyal paylaşım sitesi facebooktaki kişisel sayfasından yaptığı paylaşımda dikkat çektiği olay 03 Ağustos 2015 Pazartesi (bugün) sabahleyin saat 06:00'da kendisi tarafından görüntülenmiş. 


KUMSAL PARKTA KONAKLAMASI EVSİZLİKTEN Mİ ? SICAKLARDAN MI ?

Sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfadan yapılan yayına gelen yorumlar çok çeşitli . Bu kişinin evi olmadığı için orada yatıyor olması ihtimaline karşın , konu kişinin belki de bölgede ikamet eden ancak sıcaklardan bunalarak parkta uyuduğunu iddia edenler de oldu. Konu ne isterse olsun halkın kullanımına açık olan ve ailelerin ikamet ettiği evlerinin pencelerinin de baktığı Kumsal Parkta böylesi bir olayın yaşanması hiç de hoşolmasa gerek. 

DEVRİYELER ÇOĞALTILMALI VE PARKLAR DA DENETLENMELİ

Gazetemizin yaptığı kısa araştırma sonucu bölge sakinleri geceleri parklarda devriye yapılmadığını , halbuki gece boyunca Lefkoşa'da anacaddelerde araçla devriye yapan polis ve zabıtaların enazından sokaklarda yaşam azaldıktan sonra bu tip vakalara karşı parklarda da yay devriyeler yapılmasını ve parkların da atıl vaziyetten kurtarılıp kontrol altında tutulmasını talep ettiler.

GECE PARKTA DOLAŞMA ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE 7 YIL HAPİS

Kıbrıs Manşete konuyla ilgili bilgi veren mahalle sakinlerinden ismini vermek istemeyen bir tanesi , İngiltere'de bir yargıcın bir suçta verdiği cezanın çokluğu söylendiği zaman yaptığı açıklamayı anlatarak olaydan yöneticilerimizin de ders çıkarmasını talep etti. İşte O ceza ve cevap : 

 İngiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama, 7 yıl, 7 gün hapis verince, şaşıran gazeteciler sormuşlar: "adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de adamı yakaladılar. Bu 7 yıl, 7 gün çok değil mi?" yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydedir: " kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, ingiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır."

Pekala Lefkoşa'lıların gece parkta dolaşma özgürlükleri var mı ? Buna müdahalenin cezası nedir ???????????????