“DIŞ YARDIMLARIN EKONOMİK BÜYÜMEYE KATKIDA BULUNACAK ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİ”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne ait bazı taşınmazların restorasyon ihalelerinin, iş insanlarının da desteğiyle Kuzey Kıbrıs’ta açılmasını sağlamak için gerekli girişimleri yapmaya çağırdı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KTTO, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’ne ait bazı taşınmazların restorasyon ihalelerinin Türkiye’de açılmasına karşı yaptığı çalışmaları yakından izlediklerini ifade etti.

Açıklamada, hükümet ile yapılan görüşmelerin uzlaşmayla sonuçlanmamış olmasının KTTO'yu ciddi şekilde endişelendirdiği kaydedildi.

Kıbrıs Türk ekonomisinin gelişmesi için, dış yardımların ekonomik büyümeye katkıda bulunacak şekilde değerlendirilmesinin esas olduğuna vurgu yapılan açıklama, şöyle devam etti:

“Buna göre, çeşitli şekillerde yardım aldığımız Türkiye’nin, bu yardımlar ile ilgili ihalelerin tamamen Türkiye’de açılmasını talep ettiğini düşünmüyoruz ve ilgili protokolün kolaylıkla düzeltilebileceği kanaatindeyiz. Bu girişimler yapılmadan, sorunun çözümsüz addedilmesi ve inşaat müteahhitleri camiasının eyleme zorlanması kabul edilebilir değildir. Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak, Sayın Başbakan’ı soruna eğilmeye ve iş insanlarımızın da desteği ile söz konusu ihalelerin Kuzey Kıbrıs’ta açılmasını sağlamak için gerekli girişimleri yapmaya çağırıyoruz.”