ELCİL: “KAZALAR VE ÖLÜMLER ARTIYOR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, trafik kazaları ve ölümlerin arttığını belirterek, hükümetin bu konuda acil önlem almasını istedi.

Elcil tarafından yapılan yazılı açıklamada, altyapıda eksikleri bulunduğu ve trafik eğitiminin ihmal edildiği iddia edilirken, trafik cezalarının da ölümlü kazaların azalmasına yardım etmediği savunuldu.

Açıklamada, “Hükümetin görev süresi kısıtlı olsa da, trafik kazalarını ve ölümleri azaltmayan ve tamamen soygun düzenine dönüşen trafik kameraları ve ceza uygulamaları konusunda adım atması kaçınılmazdır” denildi.

Elcil, trafik kameralarını hangi firmanın kurduğu, bu firmaya ne kadar para ödendiği, firma ile Trafik Kazalarını Önleme Derneği arasında ne gibi ilişki olduğu konusunda kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.

Elcil, trafik kameralarından 2005 yılından bu yana ne kadar para toplandığı, hangi siyasi ve polis yetkililerinin cezalarını sildirdiği, trafik kameralarından toplanan paraları kimin hangi amaçla kullandığı konularında da halkın bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Elcil, “Haksız ve orantısız cezalar nedeni ile vatandaşın seyahat özgürlüğünü etkileyen, polisle vatandaşı karşı karşıya getiren, trafik kazalarını önleme diye bahane yaratılıp soygun düzenine dönüşen ve trafik kazalarıyla ölümleri azaltmayan bu uygulamaya karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.