Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Türkiye’de düzenlenen “Ankara 2017 Travel Expo Fuarı”na katıldı.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, KTEZO, kooperatifleşme ile ilgili yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ülkede küçük üreticilerin ürettiği ürünlerin tanıtımı için fuarlara katılıyor.

Oda, bu çerçevede katıldıkları “Ankara 2017 Travel Expo Fuarı”nda, Mehmetçik bölgesinde üretilen üzüm ürünleri ile Büyükkonuk bölgesinde üretilen zeytin ürünlerinin sergilendiğini kaydetti.

Ayrıca kooperatifleşme kapsamına alınması planlanan macunlar, reçeller ve köy hellimleri gibi işlenmiş tarımsal ürünler ve el işi ürünlerin de sergilendiği fuara, KTEZO’yu temsilen Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Yöneticisi Uğur Akıner ve KTEZO çalışanı Gülden Çağlıoğlu katıldı.

Konuyla ilgili olarak KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga yaptığı açıklamada, yaklaşık dört yıldan beridir küçük üreticilerin ülkede ürettiği ürünlerin daha planlı bir şekilde ve standartlar doğrultusunda üretilmesi, markalaşması ve ürünlerin ülke içi ile dışına pazarlanması amacıyla kooperatifleşme çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Tulga, çalışmaları, KOBI – GEM ve Avrupa Birliği uzmanlarıyla işbirliğinde sürdürdüklerini belirtti.

Bunlar yapılmadan ne kırsal alanın, ne de ülkenin kalkınabileceğini kaydeden Tulga, bu yolda üreticilerle birlikte büyük emek koyduklarını ve önemli mesafeler kat ettiklerini ifade etti. Tulga, yapılmış olan fizibilite çalışmasından sonra iş ve eylem planının hazırlandığını, kısa zaman içerisinde de faaliyete koyacaklarını belirtti.