Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, BRTK Müdürü Mete Tümerkan’ın Yönetim Kurulu’ndan bilgi gizlediğini savunarak, bu bilgileri öğrenmek isteyen BRT Yönetim Kurulu temsilcisine yönelik tavır ortaya konduğunu, bunun kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Durumu protesto eden Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, BRTK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özejder’e yazdığı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ilettiği yazıda 17 Aralık Çarşamba günü BRTK Yönetim Kurulu’nda yaşananlara dikkati çekti.
 
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu’nun konuyu değerlendirerek, olayı kamuoyunun da dikkatine getirmek amacıyla ilgili mercilere gönderilen yazının basına dağıtılmasına da uygun bulduğu kaydedildi.
 
Açıklamada, BRTK  Müdürü’nün, aslında belge ve bilgi gizlemek amacıyla Gazeteciler Birliği’nin Yönetim Kurulu’ndaki Temsilcisi ve aynı zamanda Başkan Vekili olan  Halil Davulcu’ya  yönelik sergilediği “tehditvari” ve “hakaretamiz” tutumunun kabul edilemez olduğu belirtildi. .

Açıklamada, BRTK Yönetim Kurulu’nun 17 Aralık’taki toplantısında gündemin “part time adı altında ve sayıları 70 civarında olan çalışanın durumuna” ( ne iş yaptıkları, kaç saat çalıştığı ve ne ücret aldığı) ilişkin görüşme yapılması iken, Tümerkan’ın bilgi vermekten kaçınarak, sorulan sorulara cevap vermediği savunularak, bunun şeffaflık ve hesap verebilirlikten kaçınan bir davranış biçimi olduğu ileri sürüldü.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği açıklamasında, benzer olayın yaşanması ve müdür Tümerkan’ın aynı yaklaşımını sürdürmesi durumunda, Yönetim Kurulu üyesini geri çağırmak dahil her türlü yasal ve demokratik eylemi gündeme getirmekten kaçınılmayacağı uyarısında bulunuldu.