Lefkoşa, 2 Temmuz 13 (.): Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamu çalışanlarının Haziran ayı maaşlarının ödenmesinde yaşanan gecikmenin, Kıbrıslı Türklerin içinde bulunduğu durumu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. KTAMS, Kıbrıs Tük halkının kendi kendine yeten ve kendi kendini yöneten bir toplum olması için verilen her mücadeleye sonuna kadar destek olacağını kaydetti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, TC Hükümeti’nin, maaş ödemelerine her ay yaptığı katkıyı devam ettirmek için bir aylığına kurulan geçici hükümetten, UBP Hükümeti ile imzaladığı Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolüne bağlı kalınacağı konusunda taahhüt istemesinin Kıbrıslı Türklerin iradesine açık bir müdahale olduğu görüşünü belirtti.

UBP Hükümeti’nin TC Hükümeti ile imzaladığı Ekonomik ve Mali Protokol’ün bir yıkım paketi olduğunu öne süren Kaptan, “Kıbrıs Türk halkının ekonomik değerleri TC sermayesine peşkeş çekilmiş, çalışanların kazanılmış hakları budanmış ve gençlerimiz sefalet ücretine mahkum edilmiştir” dedi.

AKP Hükümeti’nin seçimlere kısa bir süre kala maaşlar üzerinden Kıbrıs Türk halkının iradesine ipotek koymak istediğini ileri süren Kaptan, “Bunu şiddetle kınıyoruz KTAMS olarak, kendi kendimize yeten ve kendi kendimizi yöneten bir toplum olmak için verilen her mücadeleye sonuna kadar destek olacağımızı vurgularız” ifadelerini kullandı.

(HUR/GÜL)