Kıbrıs Sosyalist Parti (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Cumhurbaşkanlığı’na, halka gerçekleri anlatma ve ‘artık yeter” demelerini sağlamak için aday olduğunu belirtti.

KSP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, KSP Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı’na neden aday olduğu konusuna açıklık getirdi.

Onurer,  Cumhurbaşkanlığı’na; her vatandaşın hakkı olması ve adayların genç, yaşlı, tecrübeli olması değil, ülke yönetimine dönük politikalarıyla öne çıkarılması gerektiği için aday olduğunu söyledi.

Oy uğruna popülist politikalar üretenlerin sorgulanması gerektiğine işaret ederek diğer Cumhurbaşkanı adaylarını eleştiren Onurer, ülkede karar verici gücün ülke insanı olması gerektiğini belirterek, şunları ifade etti:

“Karar verici güç bu ülke halkı olmalıdır. Halkların düşünceleri, yaşadıkları pratikle şekillenir. Biz, işte bunun için yola çıktık. Bu pratiği yaşarken bazı gerçekleri, halkın önüne sermek, anlatmak, kararı onların vermesi gerektiğini onlara izah etmektir görevimizdir.”