KKTC ESKİ İZMİR KONSOLOSUNA TAZMİNAT CEZASI VERİLDİ.

 Eski KKTC İzmir Konsolosu Mustafa Caner Evran, bir çalışana tacizde bulunup,mobbing uyguladığı iddiasıyla hakkında açılan davada 15 bin lira tazminata mahkum edildi.
2009 yılında KKTC İzmir Konsolosluğunda mahalli sekreter olarak çalışan Ayşe Ali Yücesoy, avukatı Uluğ İlve Yücesoy aracılığıyla, dönemin KKTC İzmir Konsolosu Evran hakkında 15 bin lira manevi tazminat istemiyle Asliye Hukuk Mahkemesinde “mobbing” davası açtı.
Mahkemenin, konsolosu 4 bin lira tazminat ödemeye mahkum etmesi üzerine avukat Yücesoy, verilen tazminatın az olduğu gerekçesiyle kararı temyiz etti.
Yargıtay Hukuk Dairesi, davanın Asliye Hukuk Mahkemesi’nde değil, İş Mahkemesi’nde görülmesi gerektiği yönünde karar verdi.
10. İş Mahkemesinde görülen duruşmada, hakim yasal faizi hariç 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.
Avukatı Yücesoy, kararın emsal teşkil ederek bu tür tacize maruz kalanların dava açabileceklerini gösterdiğini söyledi.
Ayşe Ali Yücesoy, 2009 yılında sözlü ve fiziksel tacizine uğradığını iddia ederek Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na ve KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'na da şikayette bulunmuş, konsolosluk çalışanlarından 3 kişinin de benzer yönde şikayette bulunması üzerine Evran hakkında soruşturma açılmış, soruşturma bitene kadar KKTC'ye çağrılmıştı.