Kızgın Evsahibi Yakalandı
Evine yemek pişirmek için gelen Daniel Archibong’unbaşına vantilatör ile vurup, bıçaklayan Nijeryalı WaheedOlaosebikanSanusi olaydan bir gün sonra yakalandı

Lefkoşa Taşkınköy bölgesinde 23 Ağustos Cumartesi gecesi meydana gelen olayda evine yemek pişirmek için misafir olarak gelen Nijeryalı Daniel Archibong’un önce başına vantilatör ile vurup ardından bıçaklayan Nijeryalı WaheedOlaosebikanSanusi olaydan bir gün sonra yakalandı. Lefkoşa’da gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

YEMEK PİŞİRMEYE GİTTİ, SALDIRIYA UĞRADI
İddialara göre olay akşamı Daniel Archibong ‘un yemek pişirirken evindeki gaz ocağı bozuldu. Daniel Archibong, hemşerisi olan WaheedOlaosebikanSanusi’ninTaşkınköy’deki evine misafir olarak gitti ve pişmesi yarım kalan yemeği orada pişirmeye başladı. Ancak Sanusi ile Archibong arasında tartışma çıktı. Yemek yüzünden çıktığı öne sürülen tartışma esnasında Sanusi,Archibong’un kafasına vantilatör ile vurdu,ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Archibong’un vücudunun çeşitli yerlerine gelişi güzel vurarak yaraladı.

ÇANTASINI ALIP KAÇTI
Archibong bu esnada balkona kaçtı ancak Sanusi peşinden giderek bıçakla saldırısına devam etti. Bıçaklı kavga sonrası Sanusi sırt çantasını alarak evden kaçtı. Evde bulunan diğer arkadaşları ise Archibong’u hastaneye götürdü. Olaydan sonra kayıplara karışan zanlı dün sabah saatlerinde Lefkoşa Terminal Bölgesinde polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı
dün öğleden sonra da tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

ÖNCE VANTİLATÖR, ARDINDAN BIÇAK
Tutuklama duruşmasında polis olayla ilgili bulguları aktardı. Polis 23 Ağustos saat 22.10 sıralarında Taşkınköy’de meydana gelen “vahim zarar, yaralama ve ciddi darp” olayında zanlının tartıştığı Daniel Archibong ‘un başına vantilatör ile vurduğunu daha sonra yine 30 cm bıçak ile Archibong’a saldırarak sol el ve göğüs kısmından yaralayarak vahim bedensel yara almasına sebep olduğunu söyledi.

KANLI ELBİSELER ÇANTADAN ÇIKTI
Polis olaydan sonra kaçan zanlının dün sabah terminal bölgesinde yakalandığını, yanında bulunan sırt çantasında kanlı kıyafetler bulunduğunu açıkladı. Olay akşamı evde yapılan aramada ise üzerinde kan olan bıçağın evin balkon kısmında bulunduğunu kaydeden polis, ayrıca kan izlerini silmekte kullanıldığını düşündükleri kanlı temizlik bezi bulduklarını açıkladı.

SUÇ ORTAĞI ŞÜPHESİ
Zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten polis, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını, çevredeki kamera kayıtlarını inceleyeceklerini, ifadeler alacaklarını, ayrıca kan izlerini silerek kanıtları yok etmeye çalışan kişilerin olduğuna inandıklarını dile getirdi. Polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken,söz hakkı verilen zanlı kendisini korumak amacı ile bıçak kullandığını iddia etti.
 
Kaynak: Star Kıbrıs