“DEĞER ARTIŞ VERGİSİ İLE KAYNAK YARATILMASINA DESTEK OLUNMALI”

Kıbrıs İş İnsanları, Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği (KİYED), Taşınmaz Mal Komisyonu'nun çalıştırılmamasının hiçbir mazeretle kabul edilemeyeceğini belirterek, desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Dernek, “Değer Artış Vergisi” ile kaynak yaratılmasına destek olunmasını önerdi.

İsmail Sayı, Kıbrıs İş İnsanları, Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, içinde bulunulan çözümsüzlük ortamında Kıbrıs Türk tarafının uluslararası arenada eline geçmiş en iyi olanaklardan, uluslararası tanınmış Taşınmaz Mal Komisyonu'nun işlevinin en verimli ve en hızlı bir şekilde çalıştırılması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs sorununun girdiği çıkmaz sokakta hem Güney, hem de Kuzey Kıbrıs’ın seçim stresi altında her çeşit popülizmden medet umduğuna inanç belirten Sayı, Güney Kıbrıs Meclisi’nin aldığı kararı anımsattı.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nu oluşturan AB İnsan Hakları Mahkemesi’nin, bu olanakla, Kuzey Kıbrıs’taki Rum mallarını, bedellerini ödeyerek takas veya iade yöntemlerini de kullanarak Kuzey Kıbrıs’taki mülkü uluslararası hukukun içine çekmeye olanak yarattığına işaret eden Sayı, “Bu olanak son derece önemlidir ve sonuna kadar en verimli ve hızlı bir şekilde değerlendirilmelidir” dedi.

“DEĞER ARTIŞ VERGİSİ İLE KAYNAK YARATILMASINA DESTEK OLUNMALI”

Sayı açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu çerçevede son zamanlarda çalışma hızı yavaşlayan ve kaynak sıkıntısı çektiği anlaşılan Taşınmaz Mal Komisyonu’nun çalışmaları desteklenmeli ve maddi kaynak da yaratılmalıdır. TMK’nın çalışma süreci uzatılmalı ve acilen Değer Artış Vergisi ile kaynak yaratılmasına destek olunmalıdır.”

“AKINCI’NIN SERZENİŞİ OLUMLU”

“KKTC hükümetlerinin Kıbrıs Türkü için böylesine hayati olan bu kuruma her konuda destek olması gerekirken, tam aksine çalışmasını zorlaştıran uygulamalar yapmasının anlaşılmaz olduğunu” kaydeden Sayı, “Son derece önemli konuda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hükümete serzenişte bulunmasını olumlu bulur, hükümetimizin bu uyarıyı büyük bir dikkatle değerlendirmesini temenni ederiz” dedi.