Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ), KKTC’de yaşayan 10 ortopedik özürlüye tam bursla eğitim olanağı sağlayacağını açıkladı.

KİÜ’den yapılan açıklamaya göre, KİÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok ve Mütevelli Heyeti Üyesi Fatma Özok’un önerileri ile hayat bulan burs programından ortopedik özürlüler kadar aynı evde birlikte yaşayan yakınları da  Ortopedik Özürlüler Derneği Yönetim Kurulu’nun önerisi ile yararlanabilecek.

Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin, Ortopedik Özürlüler Derneği aracılığı ile vereceği bursla ilgili dernek merkezinde yapılan toplantıda söz alan Dernek başkanı Günay Kibrit, çeşitli ekonomik ve fiziksel zorluklar içinde  yaşamlarını sürdüren ortopedik özürlüler için bu bursların önem taşıdığını vurguladı.

KİÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Fatma Özok da, aile olarak sosyal projelerin gerçekleştirilmesi için duyarlı davrandıklarını, birçok diğer sosyal konuda da özverili bağışlarda bulunduklarını ifade ederek, eğitim alanına katkı anlamında giriştikleri üniversite projesi ile bu duyarlılıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Özok, Dikmen’deki yeni kampüs alanında inşaatı devam eden binaların da evrensel anlamda engelsiz binalar olduğunu kaydetti.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel de, üniversite olarak pek çok sosyal projede aktif olarak yer almaya devam edeceklerini belirtti.

Göksel, Dikmen kampüsünde sadece binaların değil tüm eğitimsel ve sosyal alanların da engelsiz bir yapı olduğunu söyledi.