AÇILIŞTA 2016-2017 YILI TURİST REHBERLİK KARTLARININ DAĞITIMI  DA YAPILDI

 Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’ne (KITREB)  Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından tahsis edilen  bina hizmete açıldı. Açılış Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı yanında bulunan binanın açılışı saat 18:45’de yapıldı.

Açılışta KITREB Başkanı İbrahim Altıner, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu birer konuşma yaptı.  Ardından Sucuoğlu  ile Ataoğlu’na KITREB tarafından teşekkür plaketi sunuldu ve açılış kurdelesi kesildi.

Açılıştan sonra da 2016-2017 yılı turist rehberlik kartlarının dağıtımı yapıldı.

ALTINER

KITREB Başkanı İbrahim Altıner, açılışta yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için çok anlamlı olduğunu ve binayı Eski Eserler Dairesi ile birlikte kullanacaklarını söyledi.

Kendilerine bir bina tahsis edilmesi için bugüne kadar bir çok arkadaşlarının uğraştığını ve bunun bugüne nasip olduğunu  kaydeden Altıner, katkı koyan herkese ve binayı kendilerine tahsis  eden eski Turizm ve Çevre Bakanı, şimdiki Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na  teşekkür etti.

Altıner, artık kendilerinin de ziyaret edilebilecekleri bir mekanları bulunduğunu söyledi.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da, binanın KITREB tarafından kullanılacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti ve bıkmadan usanmadan KITREB’e tahsis edilebilecek bir bina aradıklarını ve en sonunda buranın bulunduğunu anlattı.

Binanın Bakanlığa yakın olması ve Surlariçinde olmasından dolayı yapı itibarıyla da çok uygun ve anlamlı olduğunu kaydeden Sucuoğlu, binanın KITREB tarafından  çok güzel idare edileceğinden emin olduğunu belirtti.

Sucuoğlu turizmde atılacak adımların ve başarının ülkenin refahıyla paralel olacağını da kaydetti ve Ataoğlu’na turizmle ilgili atılacak adımlarda destek vereceklerini, ülkenin çıkış yolunun turizm olduğunu söyledi.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, konuşmasında, turizm sektörünün ve bu sektör içinde yer alan rehberliğin çok önemli olduğunu kaydetti. Turizmin ülkedeki en önemli sektörlerden biri olduğunu belirten Ataoğlu rehberlerin sektörü daha da ileriye taşımak için çaba sarf ettiklerinin bilincinde olduklarını söyledi.

Ataoğlu, rehberler sayesinde turistlerin ülkelerine döndüklerinde birer rehber gibi ülkenin ön plana çıkması yönünde hareket edebileceğini de ifade etti.

Ataoğlu turizmde ileriye doğru adımlar atmak için sektördeki paydaşların hep birlikte çalışmasının önemine de işaret etti.