Kısa Yoldan Kar Edeyim Derken 

Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı

 Lefkoşa – Girne anayolunda 5 Ekim günü tespit edilen 367 kilo kaçak etle ilgili olarak tutuklu bulunan zanlı Murat Tiftik teminata bağlanmak için dün Lefkoşa da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Şit Güneş olayla ilgili bulguları aktardı. Güneş huzurda bulunan zanlı Murat Tiftik’in 5 Ekim Tarihin de kullanımında bulunan araç ta Lefkoşa Girne ana yolu üzerinde yapılan aramada yaklaşık 367 kilo dana ve kuzu etinin bulunduğunu söyledi. Polis zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek mahkemenin ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile zanlıyı uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıyı ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 40 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.