KİLOSU 4 EURO’DAN KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ

Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı


 Luricina bölgesinden Dali köyüne sınır ihlali yaparak geçen ve yaklaşık 2 ton et alıp geri gelirken yakalanan zanlı Hüseyin Karaböcek tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Şit Güneş olayla ilgili bulguları aktardı. Güneş huzurda bulunan zanlı Hüseyin Karaböcek’in Askeri yasak bölgeyi ihlal ettikten sonra Güney Kıbrıs’a geçip Dali köyünde önceden anlamış olduğu bir kasaptan kilosu 4 Euro dan toplam 2350 kilo büyük baş hayvan eti alarak Kuzeye geldiğini söyledi. Polis zanlının alınan ihbar üzerine Gaziler köyünde tespit edildiğini ve hakkında gümrüksüz mal tasarrufu ve askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini vermiş olduğu gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek zanlının soruşturma maksatlı 2 gün polis te tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilk nazarda soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.





...................