KILIÇDAROĞLU: “KIBRIS RUM KESİMİ, MİLYARLARCA METREKÜPLÜK DOĞALGAZ BULDU. SÖZDE SAVAŞ HALİ İLAN EDECEKTİK. DEDEDEN KALMA PİRİ REİS'İ GÖNDEREBİLDİK.”

“GEMİ BİLE GÖNDEREMEDİK. ÇÜNKÜ KOMUTAN YOK. ONUN İÇİN YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATMAK ZORUNDAYIZ''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kıbrıs Rum Kesimi, milyarlarca metreküplük doğalgaz buldu. Sözde savaş hali ilan edecektik. Dededen kalma Piri Reis'i gönderebildik, gemi bile gönderemedik. Çünkü komutan yok. Onun için yeni bir süreci başlatmak zorundayız'' dedi

AA’nın haberine göre, Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel mahkemelerin adalet dağıtmadığını, adaletsizlik yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, mahkemeye talimat verenin bile mahkemeden şikayet eder noktaya geldiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, ''Bunları söyleyen Sayın Başbakan'ın vicdanı yeni mi uyandı, jeton yeni mi düştü, bilmiyoruz. Ama geldiği nokta Türkiye açısından iyi bir nokta, haksızlığı o da görüyor. Doğu Akdeniz'e deniz kuvvetlerini gönderemiyorlar artık. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, milyarlarca metreküplük doğalgaz buldu. Sözde savaş hali ilan edecektik. Dededen kalma Piri Reis'i gönderebildik, gemi bile gönderemedik. Çünkü komutan yok. Onun için yeni bir süreci başlatmak zorundayız'' dedi.