“56 YIL ÖNCE YAKILAN MEŞALE KIBRISLI TÜRKLERİ BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE KENDİ DEVLETLERİNE TAŞIDI”

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, 56 yıl önce yakılan meşalenin Kıbrıslı Türkleri barışa, özgürlüğe ve kendi devletlerine taşıdığını kaydetti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, bu günün TMT’nin 56’ncı, Güvenlik Kuvvetleri’nin 38’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 443’üncü yıldönümü olduğunu hatırlattı.

“Bu mutlu günde her üç olayın heyecan ve gururunu, yüreklerimizde yaşamakta ve geleceğe umutla bakmaktayız” diyen Bora, bugünkü aşamaya kolay gelinmediğini, kan ve gözyaşı dökerek, büyük acı ve sıkıntılar yaşayarak, Türklük ve insanlık adına onurlu bir direniş sergileyerek bu noktaya ulaşıldığını kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Güvenlik Kurulu’nca da belirlenerek karara bağlanan bir hedeften asla vazgeçilemeyeceğini dile getiren Bora, mesajına şöyle devam etti:

“Görüşmelerin seyri ortadadır. Rumların hala daha ‘Enosis’ hayalleri devam etmekte, Kıbrıs Türk halkının Ada’daki varlığını hazmedemediklerine günlük yaşantımızda her gün tanık olmaktayız. Görüşmelerde, ayrı egemenliğimizden, siyasi eşitliğimizden, iki kesimlilikten, Anavatanımızın etkin ve fiili garantörlüğünden ve haklı olarak kurduğumuz devletimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Rum’u masada tutmak için bu değerlerimizden vazgeçilmesi asla mümkün değildir.”

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, korkusuzca ve nice fedakârlıklarla görev yapan ve sessizce hayata veda eden TMT mensubu arkadaşlarını rahmetle ve saygı ile anan Bora, hayatta kalan TMT’cileri en içten sevgi ve saygılarla selamladı.

Bora, adada barış, huzur ve güven içinde, başları dik yaşamaları için geceli gündüzlü, sıcak soğuk demeden görev başında bulunan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri’ne de sevgi, saygı, minnet ve şükranlarını sundu.