KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI BATTI MI , YOKSA BAŞKA ÜLKELERDE UÇUYOR MU ?

2010 yılında iflası açıklanarak uçuşları durdurulan Kıbrıs Türk Hava Yolları Kırgızıstan’da sefer yaptığı iddia ediliyor. 5 yıldan beri seferleri durdurularak Kıbrıs’tan yurtdışına , yurtdışından da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yolcu taşımacılığına hizmet veremeyen , bir kısım  personeli devlet dairelerine yerleştirilen, bir kısmı ise mağduriyet yaşayan KTHY’nın Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’ten dünyanın çeşitli ülkelerine sefer yaptığı öne sürülüyor.

KIBRIS MANŞET BİLET SATIŞ NOKTASINA ULAŞTI

Konuyla ilgili yapılan ihbarlar sonucu araştırmalarını sürdüren Kıbrıs Manşet istihbarat servisi , KTHY tarafından Bişkek’ten Tacikistan’ın Duşanbe havaalanına sefer yaptığı bilgisine ulaştı.


TAÇOY’A ULAŞILAMADI

Konuyla ilgili bilgisine başvurmak için ulaşmaya çalıştığımız KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a ulaşılamadığı için konu hakkındaki görüşleri alınamamıştır. Uçuşların KTHY’a ait sefer kodlarıyla ve halen aynı logosuyla uçuş gerçekleştirmesi akıllarda çeşitli soru işaretleri doğmasına yol açmaktadır.


ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMALIDIR

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının konuyu süratle araştırıp açıklama yapması gerektiğini söyleyen havacılık yetkilileri , konunun takipcisi olmamızı ve Kıbrıs Türk halkının malı olan ve halen birsürü mağduru bulunan KTHY’nin dünyanın bir ucunda uçurulmasından kimlerin nemalandığını ortaya çıkarmamızı istediler.