Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, tiyatroya katkı sağlamak ve sanatçıların eserlerini değerlendirmek amacıyla “Tiyatro Oyun Dizisi 2” adıyla yeni bir kitap yayınladı.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Hakan Yozcu’nun konuyla ilgili açıklamasına göre, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın kültür hizmetlerinin bir parçası olan kitapta 4 ayrı yazarın 4 oyunu yer alıyor. Özden Selenge’nin “Pi İle Pan”, İbrahim Türkey Öztiğin’in “Kan Turalı”, Çağlar Yıldız’ın “De Javu” ve Hakan Yozcu’nun “Folklorcunun Bir Günü” adlı oyunlarının bulunduğu kitap Gazimağusa Keleş Mattbası tarafından basıldı.

Açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş kitapta yer alan yazısında, bakanlık olarak kültüre, sanata, sanatçıya sahip çıktıklarını söyledi. Sanatçıların toplumun aynası olduğuna inandığını kaydeden Denktaş, “Tiyatro geleceğin temelini oluşturan kültürümüze ayna görevini yapan,  ışık tutan bir sanattır” dedi. Bakanlığa bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yazarların eserlerini kitaplaştırmak istemesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Denktaş, bakanlık olarak bu tür çalışmaları benimsediklerini belirtti. Denktaş, şöyle devam etti:

“Biz de bu düşüncenin hemen hayata geçmesi için çalışma başlattık. Umut ediyoruz ki bu eser ile  hem yazarlarımızı teşvik  etmiş olduk; hem de bu alanda bir eksikliği  gidermiş olduk. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum”

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu da, ülkedeki tiyatro oyunlarının eksikliğini gidermek ve yazarların eserlerini değerlendirmek amacıyla ikinci kez kitap yayınladıklarını söyledi. Yozcu, kitabın ücretsiz dağıtılacağını kaydetti.