BENLİ: “BU YIL, BELEDİYELERDE HİZMET VEREN EMEKÇİLER AÇISINDAN ÇOK DAHA ANLAMLI KUTLANIYOR”

 Kıbrıs Türk  Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli, belediye emekçilerinin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının, yasal güvence altına alınmasıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın bu yıl, geçmiş senelerden çok daha anlamlı kutlandığını ifade etti.

Benli,1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “barış içinde, sömürüden ve her türlü ayrımcılıktan uzak bir yurt, bir dünya diliyorum” dedi.

Benli şunları kaydetti:

“Yerel yönetimlerimiz ve hükümetimizin işbirliği sonrasında belediyelerin katkı paylarının artırılması ayrıca belediye başkanlarımız ile meclis üyelerimizin mali disipline yönelik gösterdikleri özveri sonucunda, birçok belediyemizde sorun olan emekçilerimizin en temel hakkı sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yasal güvence altına alınmıştır.1 Ocak 2016'dan itibaren belediye emekçilerimizin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primleri artık eksiksiz olarak ödenmektedir. İşçilerimiz ve emekçilerimiz için böylesine yaşamsal bir sorunu aşmış olmanın  huzuruyla 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı selamlıyor, tüm emekçilerimizi kutluyorum.”