Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, Kıbrıs Türk basınının, tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içinde başarı ile yerine getirdiğini vurguladı.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kıbrıs Türk basınının, Kıbrıs Türk tarihinin yazılmasına hem tanıklık ettiğine hem de tarihin şekillenmesinde etkin rol oynadığına dikkat çekti.

Mesajında Basın İş Yasası’nın uygulanmasının son derece önemli olduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, internet, sosyal medya ve sosyal paylaşım siteleri bağlamında düşünüldüğünde gazetecilik mesleğinin en önemli ve en temel özelliklerinden olan etik kurallara bağlılık ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeden, gazetecilik-haber ilişkisini yeni çağın şartlarına uygun olarak sistematize edilmesinin önemini vurguladı.

Savaşan, Bilişim Yasası’nın bir an önce geçmesinin bu alanın düzenlenmesi ve denetlenmesi için de zorunlu hale geldiğini savundu.