GÜNEY LEFKOŞA’DA BAŞLAYAN RALLİNİN ÖZEL ETABINA KUZEY LEFKOŞA’DA DEVAM EDİLDİ

RALLİYE VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi, başladı.

“Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı” ile saat 17.30’de Güney Lefkoşa’dan başlayan uluslararası ralliye, KKTC’de ev sahipliği yapıyor. 

“Kıbrıs Otomobil Derneği”nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliğiyle başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Lefkoşa Rum Belediyesi üstlendi.

Avrupa’dan birçok önemli yarışçının yanı sıra Güney Kıbrıs’tan rallicilerin katılacağı etapta KKTC’den de yarışçılar yer alıyor.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ralli parkuru, Kuzey ve Güney Lefkoşa’da 2,9’ar kilometre olmak üzere toplam 5,8 kilometre olarak planlandı.

“Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı” Güney Lefkoşa’da başlarken, Kuzey’e Taksim Sahası içerisinde bulunan "zıplama noktasından" geçildi.

Rallinin en iyi şekilde izlenebilmesi ve ralli sonrası bölgeden rahat şekilde ayrılabilinmesi için tüm tedbirler alınırken, rallinin koşulacağı yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı, bariyerlerle önlemler alındı.

Parkur içinde kalan ve kapatılan yollar saat 20.00’de trafiğe yeniden açılacak. Ledra Palace Sınır Kapısı ise 22.00’ye kadar geçişlere kapalı olacak.