YÖNETİM KURULU BAŞKANI KARADERİ VE 4 ÜYE, HÜKÜMETE YENİ YÖNETİM KURULU OLUŞTURMA İMKANI SAĞLAMAK İÇİN 14 EYLÜL’DEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE İSTİFALARINI SUNDU

Lefkoşa, 11 Eylül 13 (.): Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu üyeleri, yeni hükümete kurumda yeniden bir yönetim kurulu oluşturma imkanı sağlamak amacıyla 14 Eylül’den itibaren istifa ettiğini açıkladı.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı ve Müdür Vekili Asım Karaderi, Asbaşkan Soley Akçaba ve üyeler Kamil Aktolgalı, Tamer Karaderi ve Mehmet Terzioğlu imzalı 9 Eylül 2013 tarihli dilekçe, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’na iletildi.

TAK muhabirinin Asım Karaderi’den aldığı bilgiye göre, 7 kişiden oluşan KIB-TEK Yönetim Kurulu’nda görev yapan Özgür Özerdem daha önce istifa ederken, Cenk Özdemir’in üyeliği ise toplantılara katılmadığı için düşmüştü. KIB-TEK Müdürü Fuat Mertay ise kısa bir süre önce emekli olmuştu.

Karaderi, istifa dilekçelerini bakanlığa sunduklarını ve hükümetin erken bir zamanda yeni bir yönetim kurulu oluşturulmasını istediklerini belirterek, “Kurumun beklemeye tahammülü yoktur” dedi.

(GÜL/ŞEB)