ÇAĞLAR LONDRA’DAKİ DERNEĞİN DÜZENLEDİĞİ KONFERANSLARDA “KADIN KANSERLERİNDE ERKEN TANININ ÖNEMİ” KONULU SUNUM YAPTI

Lefkoşa, 27 Mayıs 16 : Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD) Bilimsel Danışmanı, Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Derneği tarafından,  Londra’da organize edilen “Toplumsal Kanser Farkındalık Konferansları”nda “Kadın Kanserlerinde Erken Tanının Önemi” konusunda bilgi verdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, kanserden korunma ve erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen konferansların ilki olan “Kadın Kanserlerinde Erken Tanının Önemi” başlıklı konferans iki ayrı bölgede gerçekleştirildi. 

Çağlar sunumunda kanser hastalığı, nedenleri, erken tanının önemi, kadınlarda en sıklıkla görülen kanser türleri olan meme, bağırsak, akciğer, rahim ağzı, rahim, yumurtalık, mide, cilt ve tiroit kanserlerinden bahsetti ve erken tanı için yapılması gerekenleri, alınabilecek önlemleri ve belirtileri aktardı.

Çağlar, multivizyon gösterisiyle bilgiler aktarmasının ardından soruları yanıtlandı. Etkinlikte katılımcılara kanser hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili el broşürleri de dağıtıldı.

Konferansa Türkiye’nin Londra Büyükelçisi’nin eşi Esra Bilgiç,  KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı,  İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Ayla Atalay Derya, İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ve İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk kadınlar katıldı.

(ÖZ/GÜL) FOTOĞRAFLI