BALCI: “CİDDİ BİR ÇEVRE FELAKETİ YAŞANIYOR, KENT SAĞLIĞI TEHLİKEDE”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü, Gazimağusa'daki kanalizasyon kaynaklı sorunlara dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü tarafından, soruna dikkat çekmek hedefiyle Gazimağusa Sosyal Konut bölgesinden Doğu Akdeniz Üniversitesi karşısındaki pompa istasyonuna kadar bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe, TDP Genel Sekreteri Asım İdris, Milletvekili Hüseyin Angolemli ve Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı da katıldı.

TDP Gazimağusa İlçe Başkanı Ece Balcı eylemde yaptığı konuşmada, Gazimağusa'daki sorunlu kanalizasyon sistemi ile ilgili gereken tedbirlerin alınmaması nedeniyle “ciddi bir çevre felaketi yaşandığını, kent sağlığının ise tehlikede olduğunu” savundu.

Özellikle Sakarya Mahallesi sosyal konut bölgesinde önemli bir lağım sorunu yaşandığını belirten Balcı, pompa istasyonundan taşan ve gölet alanına akıtılan atık suyun bölgede bir atık su havzası oluştuğunu kaydetti.

“ATIK SU GÖLETE BOŞALTILIYOR”

TDP Mağusa İlçesi Gençlik Örgütü As Başkanı Pembe Yıldırım tarafından okunan basın bildirisinde ise yapımı için 7.5 milyon Euro harcanan Kanalizasyon Projesi’nin şimdi de tamiri için 5.6 milyon Euro'ya ihtiyaç duyulduğu savunuldu.

Pompa istasyonuna gelen pis suyun kapasitenin fazla olduğundan dolayı “arıtılmadan gölete boşaltıldığı”, bunun çok ciddi derecede bir kokuya neden olduğu ileri sürüldü.

Toplumcu Demokrasi Partisi'nin konuyla ilgili olarak toplumu ve yöneticileri bilgilendirmek adına Baraka ve Bağımsızlık Yolu ile birlikte panel düzenlendiği, ortaya çıkan rapor ile çözüm önerilerinin Mağusa Belediye Başkanlığı’na sunulduğu anımsatılan açıklamada, rapor ve çözüm önerilerinin verilmesinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen, sorunun çözümünü sağlayacak adımların atılmadığı, Çevre Dairesi’ne yapılan şikayete ise cevap verilmediği açıklandı.

Bildiride, "Çevreye ciddi anlamda zarar veren, halkın sağlığını ve yaşamını tehdit eden bu sorun ne zaman çözülecek. Çevreyi kirletmek, lağım sularını gölete boşaltmak suç değil midir? Buradan bir kez daha Mağusa Belediyesi ile Çevre Dairesi’ni göreve davet ediyoruz" denildi.