Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda dün bir anlık dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazası büyük şans eseri ucuz atlatıldı. Görenleri hayretler içinde bırakan kaza, Yılmazköy yakınlarında, Srdar Denktaş Dilim isimli 22 yaşındaki sürücünün, yağışlı havanın da etkisiyle yönetimindeki HS 906 plakalı aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu gerçekleşti. Kaygan yolda direksiyon hakimiyeti kaybedilen araç, takla attı ve yol kenarındaki çukura davanı üzeri düştü.

Küçük İhsan’ı Allah korudu
Araç sürücüsü Serdar Denktaş Dilim ve aynı araçta yolcu olarak bulunan 3 yaşındaki İhsan Özgün bu feci kazayı büyük bir şans eseri hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza sonucu araçta büyük maddi hasar meydana gelirken, ölümden dönen kazazedeler, olay yerine çağrılan ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nde müşahade altına alındı. Dilim’in Serhatköy’de ikamet ettiği öğrenildi.

Görenler hayretlerini gizleyemedi
Yoldan geçen vatandaşlar, çukurda ters duran arabaya hayretler içerisinde bakarak ‘Allah korudu” demekten kendilerini alamdı. dedi’. Olay anında aracıyla bölgeden geçen bir sürücü, “Yol kenarında bariyer yok, bu çukuru büyük ihtimal su borusu döşemek için açtılar, ne bir tabela ne bir güvenlik şeridi, ne bariyer.. Hiçbir şey yok. Yani önlem almaları için, illa ki birinin ölmesi mi lazım” diyerek tepkisini seslendirdi. 

DİYALOG