“YÜKSEK MAHKEMEYE MEKTUP DEĞİL DİLEKÇE SUNDUM VE  2. TURLA İLGİLİ DİREKTİF TALEP ETTİM”

“KARARI ANLAMADIĞIM YÖNÜNDEKİ İDDİA VE YAYINLAR AĞIR BİR İFTİRA VE HAKARET NİTELİĞİNDEDİR”

“BUNU YAPANLARA KARŞI YASAL HAKLARIMI KULLANARAK DAVA AÇMA VE İDDİALARINI İSPAT İÇİN FIRSAT VERME KARARINA VARDIM”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in avukatı Fuat Veziroğlu, UBP kurultayıyla ilgili karar konusunda Yüksek Mahkeme’ye mektup değil dilekçe sunduğunu ve mahkemeden direktif talep ettiğini açıkladı.

Kendilerine göre UBP kurultayında ikinci turun en geç ocak sonu yapılması gerektiğini, davalıların avukatlarının ise süre saptamayı mahkemenin UBP yetkili organlarına bıraktığı görüşünde olduğunu belirten Veziroğlu, mahkemeye sunduğu dilekçeyle bu iki farklı görüşün hangisinin doğru olduğu yönünde direktif istediğini bildirdi.

“Kararı anlamadığı” yönünde yayımlanan haber ve iddiaların kendisine ağır iftira ve hakaret niteliğinde olduğunu da vurgulayan Veziroğlu, bunu yapanlar hakkında yasal haklarını kullanarak iddiaları ispat için fırsat verme kararı aldığını duyurdu.

Avukat Fuat Veziroğlu, “Veziroğlu kararı anlamadı” başlığıyla bazı gazetelerde yayımlanan haberlerle ilgili yazılı açıklamasında, haberlerin gerçekle ilgisi olmadığını kaydetti.

Avukatların mahkemeye mektup göndermesi ve/veya açkılama istemesinin usulden olmadığını, KKTC hukuk sisteminde böyle bir yol bulunmadığını vurgulayan Veziroğlu, “Yüksek Mahkeme’ye mektup değil, bir dilekçe sunulmuş ve açıklama değil, mahkemeden direktif talep edilmiştir. Bunu da tek başıma değil, diğer avukat arkadaşlarımla birlikte yaptım. Bu dilekçenin birer sureti avukat Ergin Ulunay, avukat Güner Göktuğ ve avukat Hasan Hasipoğlu’na da usulüne göre iletilmiştir” dedi.

“KARARI GAYET İYİ ANLADIM”

Avukat Fuat Veziroğlu, dilekçesinde “ben mahkeme kararını anlamadım” şeklinde veya bu anlama gelen herhangi bir ifade olmadığını belirterek, “Ben mahkeme kararını gayet iyi anladım ve mahkemeye sunulan dilekçede de bunu sarahaten belirttim. Benim mahkeme kararını anlamadığımı öne sürenler aslında ve herhalde mahkemeye sunmuş olduğum ve okudukları dilekçeyi anlamamış olmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

Yüksek Mahkeme’nin, UBP kurultayının ikinci tur oylamasının tüzüğün öngördüğü süre içinde yapılmasına karar verdiğini, tüzüğün de 7 günlük süre öngördüğünü hatırlatan Veziroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

“2. TUR EN GEÇ OCAK SONU YAPILMALIYDI”

“Bundan dolayı bize göre bu ikinci tur en geç ocak ayı sonunda yapılmalıydı. Davalıların avukatları ise süre saptama konusunun mahkemece UBP yetkili organlarına bırakıldığı görüşündedirler. Mahkemeye sunulan dilekçede bu iki farklı görüş iletilmiş ve hangisinin doğru olduğu konusunda direktif verilmesi talep edilmiştir. Tekrar etmeliyim ki, o dilekçede benim mahkeme kararını anlamadığım yolunda herhangi bir ifade bulunmamaktadır.”

Veziroğlu, mahkemeye başvurduğu konu mahkeme önünde olduğu için bu aşamada yorumda bulunmayı doğru bulmadığını ve sadece her iki tarafın iddialarını belirtmekle yetindiğini kaydetti.

“YASAL HAKKIMI KULLANIP DAVA AÇMA KARARINA VARDIM”

Fuat Veziroğlu, bir davayı üstlenen, yürüten ve sonuçlandıran avukat hakkında gerçek dışı olarak “mahkeme kararını anlamadı” şeklinde iddialar öne sürmenin ve yayın yapmanın o avukata yönelik ağır iftira ve hakaret niteliğinde olduğunu da belirterek, “Bunu yapanlara karşı yasal haklarımı kullanarak dava açma ve onlara iddialarını ispat etmeleri için fırsat verme kararına varmış bulunuyorum. İddialarını ispat edemedikleri takdirde ise bunun sonucuna katlanmak zorunda kalacakları aşikârdır” diye ekledi.

(GÜL/GUR)