Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde önceki akşam tartıştığı eşini döverek burnunu kıran zanlı Metin Aksoy tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Zübeyde Sennaroğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Sennaroğlu huzurda bulunan zanlı Metin Aksoy’un 19 Ekim tarihinde saat 22.00 raddelerinde Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde bulunan ikametgâh içerisinde ailevi nedenlerden dolayı tartıştığı eşi Duaa Aksoy’un yüzüne yumruk atmak suretiyle burun kemiğini kırdığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlının ülkemizde çalışma izni ile bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir vermiştir.