Karısı Facebook Şifresini Değişince…

Bir karı-koca facebook şifresi meselesinden dolayı mahkemelik oldu..Mahkemeye erkek başvurdu kadın duruşmaya çıktı ve bakın mahkeme bu davayla ilgili ne karar verdi…
Bir kadın kocasının Facebook şifresini değişti. Arlarında geçizmsizlik olan koca sinirlenerek olayı yargıya taşıdı. Ve mahkemeden ilginçbir karar ve gerekçe çıktı. Facebook şifresi değiştirilen koca karısından intikam alabildi mi?
Z.Ç., şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşadığı 26 yaşındaki kocası B.Ç.’nin Facebook adresine girerek şifresini rızası ve bilgisi dışında değiştirdiğini, erişimini engellidiği iddiasıyla şikayetçi oldu.


Yaşanan olaylarda aralarında şiddetli geçimsizlik olan karı-koca arasında Facebook şifresi değiştirmeyle başlayan sonrada yargıya taşınan olayın detayları var..
Anlaşamayan karı koca ayrı yaşarken kadın kocasının Facebook hesabınına giriş yaparak şifresni değiştirdi ve kocasının Facebook’a ulaşmasını engellemeye çalıştı. Facebook hesabına ulaşamayan koca deliye döndü ve soluğu mahkemde aldı.
Karısının özel hayatına teşebbüs ettiği ve şifresini değiştirdiğini iddia eden kocanın davasında kadının lehine bir karar çıktı. Daha önce karısına şifresini veren ve telefonundan facebook adresine girmesine izin veren kocanın böyle bir iddia mesnetiyle suçlama yapamayacağı kanaatine varıldı.
Hazırlanan gerekçeli kararda, özetle şöyle denildi:
“Şikayetçi Z.Ç. elektronik posta adresiyle facebook sosyal paylasım sitesinin şifresini sanığa birlikte yaşadıkları dönemde kendisinin verdiği, sanığın da sikayetçinin rızası ve bilgisi dahilinde bu şifreyi kullanarak 01.09.2012. 29.01.2013, 28.03.2013 günleri cep telefonu ile erişim sağladığı, aynı adreslere sikayetçinin kardeşi M.Y.’nin de erişim sağlandığı dikkate alındığında sanığın erişimi engellediği hususunda hakkında iddiadan başka mahkumiyetine yeter derecede, yasal, inandırıcı ve kesin deliller elde edilemediği, sikayetçinin adreslerine erişimin kardeşi M.Y. tarafından da engellenmiş olabileceği, sanık B.Ç.’nin bir bilişim sistemindeki verileri bozduğu, yok ettiği, değiştirdiği ve erişilmez kıldığı hususunun sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildi.”
Adana’da yaşanan olay inanılmazı zor ama gerçekti. Bir kadın kocaasının şifresini değişti. Şifresini değiştiren kadın mahkemeye veren kocanın talebini mahkeme değerlendirdi ve mahkemenin cezası belli oldu..