KANATLI: “FELLAHOĞLU BAŞARISIZ”

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun başarısız olduğunu iddia etti.

YKP Yürütme Kurulu üyesi Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu üyesi Murat Kanatlı, Fellahoğlu’nun görevdeki birinci yılını değerlendirmek amacıyla bugün Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası Birliği önünde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, Yürütme Kurulu üyesi Haluk Selam Tufanlı, Didem Gürdür, YKP Lefkoşa İlçe Sekreteri Mehmet Karadal ve YKP Seçim Komitesi eş koordinatörü Tegiye Birey de hazır bulundu.

KANATLI: “OYALAMALARLA GÜN GEÇİRDİ”

YKP Yürütme Kurulu üyesi Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu üyesi Murat Kanatlı, Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun, seçildiği günden beri, 12 aydır enkaz edebiyatı yaptığını, sürekli oyalamalarla günleri geçirmeye devam ettiğini öne sürdü.

Gelinen noktada birçok belediyenin yalnızca en temel bazı beledi hizmetleri yerine getirilebildiğini, bunun da önemli bir başarı olarak sunulduğunu savunan Kanatlı, “Lefkoşa başta olmak üzere, bazı belediyelerde maaşların düzenli ödenmesi, çöp toplanması üzerine başarı öyküleri anlatılmakta ve bizden bunu alkışlamamız istenmektedir” dedi.
 
Yapılmayan sosyal güvenlik yatırımları nedeniyle son dönemde yaşamını çeşitli nedenlerle kaybeden 5 Lefkoşa Belediye çalışanının ailelerine maddi ve manevi haklarının verilmediğini iddia eden Kanatlı, bu konuda bazı ailelerin belediyeye dava açtığını bildiklerini kaydetti.

Geçen seçim öncesi Lefkoşa Belediye Meclisi toplantılarının halka açılacağı ve şeffaf olunacağının söylendiğini hatırlatan Kanatlı, bazı toplantıların webcamla yayımlanması dışında bir şey yapılmadığını ve kararların da 26 Haziran 2013’ten sonra web sayfasında yayımlanmadığını belirtti.

“USULSÜZLÜKLERDEN HESAP SORULACAKTI”

LTB Başkanlığı için yapılan erken seçimi öncesinde ve sonrasında özellikle Cemal Bulutoğluları dönemine ait uygulamaların denetleneceği ve yapılan usulsüzlüklerden hesap sorulacağının açıklandığını dile getiren Kanatlı, fakat tam bir yıl geçmesine rağmen konu hakkında herhangi bir ciddi açıklama yapılmadığını kaydetti.

Kanatlı, nisan ayına gelindiği halde belediye bütçesinin halen sır olduğunu savunarak kamuoyuna açıklanmamasını eleştirdi.

Kontörlü su sayaçlarının, suyun özelleştirilmesine yönelik hazırlıklarından en önemli ilk adımlarından biri olduğunu savunan Murat Kanatlı, tahsilatta yaşanan sorunlar için alternatif yollar geliştirilebileceğini söyledi.

YKP Yürütme Kurulu üyesi Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu üyesi Murat Kanatlı, birçok amatör tiyatro ve dernek için önemli çalışma alanı olan Arabahmet Kültürevi’nin, “çalışma bölgesi Lefkoşa bile olmayan GAÜ’ye verilmesini ve bundan yarar umulmasını” eleştirerek, bu uygulamanın Lefkoşa Belediye Başkanı’nın sorunlara ne kadar yabancı olduğunun ve Arabahmet yeniden canlandırma projesinin anlamını bilmediğinin ispatı olduğunu öne sürdü.

Lefkoşa Belediye Meclisi’nde ortak birleşik muhalefet için mücadeleyi yükselttiklerini dile getiren Kanatlı, herkesi mücadeleye çağırdı.