Sanatçı Tümay Güneş Tartar’ın “Kanat İzlerim” isimli illüstratif illüzyon karma medya sergisi, Salı akşamı açılıyor.

Girne Belediyesi’nin açıklamasına göre sergi, saat 19.00’da Girne Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek kokteylin ardından sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Girne Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen sergi, 21 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Girne Halk Kütüphanesi’nde ziyaret edilebilecek.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplumun gelişmesi için kültürel ve sanatsal etkinliklerin artması gerektiğine dikkat çekti.

Güngördü, belediyenin, imkanları dahilinde büyük önem verdikleri kültür ve sanat etkinliklerine katkı koymaya çalıştığını belirterek, vatandaşları Tümay Güneş Tartar’ın “Kanat İzlerim” isimli illüstratif illüzyon karma medya sergisine davet etti.

GÜNAY GÜNEŞ TARTAR KİMDİR?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü’nden mezun olan Günay Güneş Tartar, kariyerine artistik cam eritmeli-rölyefli seramik tekniği üzerine çalışmalarla başladı. Tartar, girift motifleri tercih ettiği kendine özgü tarzıyla seramikten heykele, camdan tekstile uzanan renkli bir sürece adım attı. Sanatçı, seramik çalışmalarında kullandığı desenleri, çeşitli emprime baskı teknikleri, pul payet ve taş işlemeleri tekstil ürünlerinde de kullanıyor. Tümay Güneş Tartar, 20 yıldır tasarlayıp üreterek yaşayan mekanlara uyguladığı tüm seramik-cam duvar panosu çalışmalarının görsellerlerini ilüstratif ilüzyon efektleriyle zenginleştiriyor. Dijital platformlarda tekrardan hayat verdiği bu tasarımlarını, farklı malzemeleri bir arada kullandığı “mixed media” yüzeylere aktararak onları sanatçının tabiri ile “Dijital Yüzeyler”e dönüştürüp hayata geçiriyor. Birçok ödüle sahip olan Tümay Güneş Tartar’ın 10 kişisel sergisi bulunuyor.