Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Hava-Sen, Kıbrıs Türk Hava Yolları ve ETİ çalışanları için 13 Kasım’da imzalanan protokol üzerinden iki buçuk ay geçmesine rağmen hiçbir adım atılmadığını savunarak, durumu eleştirdi.

Kamu-Sen ve Hava Sen yaptığı ortak yazılı açıklamada, KTHY ve Eti çalışanları için yaşanan sürece dikkat çekerek, “Başbakan Özakan Yorgancıoğlu’nun imzalamış olduğu protokole ve sözlerine sahip çıkmasını beklerken, ne Başbakan ne de Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) yetkilileri hiçbir adım atmıyor, aksine eylemleri kırmak isteyen bir sendikayla anayasal hakkımızı sulandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “protokolle çalışanların uğramış olduğu haksızlığı ortadan kaldıracağınız” sözlerinin havada kaldığı ileri sürülen açıklamada, mücadelenin artarak devam edeceği vurgulandı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Ana Muhalefet Parti Başkanı iken söylediklerine de işaret edilen açıklamada, Başbakan Yorgancıoğlu’nun söylemleri ve icraatları eleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu gerçekler ışığında bundan sonra yapılacak eylemlerde umarız ki basının karşısına geçip ‘bu eylem gereksizdi’,  ‘bu eylem yakışıksızdı’ gibi yakışıksız cümleler kullanmazsınız.”