Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Başkanı Mehmet Özkardaş, KAMU-SEN, KTAMS ve Gardiyanlar Birliği’nin yarın Merkezi Cezaevi’nde bir günlük “şok eylem” kararı aldığını açıkladı.

Özkardaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylemin nedeninin Merkezi Cezaevi’nin yeni teşkilat yasa tasarısı ile ilgili sürecin uzatılması olduğu kaydedildi.

Merkezi Cezaevi’nin yeni teşkilat yasası üzerinde yıllardır çalışılmasına rağmen sürecin devamlı uzatıldığını öne süren Özkardaş, huzursuzlukları gidermeye yönelik kadro sayıları, görev yetki ve sorumlulukları ile 58(4) (B) tahtında kadro fazlası olarak bir üst derecelere terfi edenlerle ilgili  sorunları çözecek önerilerinin Teknik Kurul’da uzatıldığını iddia etti.

Açıklamada, “19 Ağustos tarihinde Teknik Kurul’da yapılan toplantıda, bugün yapılacak olan Teknik Kurul’da yasa tasarısının oylanarak sonuçlandırılması ve oylama sonucu olumlu çıkması halinde de tasarı ilgili Meclis alt komitesine gönderilmek ve taslaktaki değişikliklere uygun değişikliklerin de 7/79 sayılı Kamu Görevlileri Yasası’nda yapılması için eş zamanlı çalışmaların hemen başlatılması kararı alınmıştı. Ancak bugün yapılan Teknik Kurul toplantısında bu karara uyulmamıştır” ifadesi kullandı.

Özkardaş, perşembe günü tarafların tekrar bir araya gelip, cuma günü de tasarının tümü üzerinde oylama yapılıp Meclis komitesine havale edilmediği ve Kamu Görevlileri Yasası’nda da gerekli değişiklikler için çalışmalar ivedi başlatılmadığı takdirde, cezaevinde süresiz grev dahil tüm eylem haklarını kullanacaklarını ekledi.

TAK muhabirinin edindiği bilgiye göre “şok eylem”, yarın sabah 09.00’dan itibaren 24 saatlik grev şeklinde yapılacak.