Eğitimde yeni ders yılı yine sorunlu başladı. Birçok okulda tamirat işleri devam ederken, servis sıkıntısı çeken bazı okullardaki küçük öğrenciler okullarına gitmekte sorun yaşıyor. 

KALİTELİ DEDİKLERİ EĞİTİM SORUNLU VE SIKINTILI BAŞLADI

Tüm yaşanan sıkıntılara birde elektrik kesintileri eklenince bazı okullarda eğitim felç olma noktasına geldi. Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulunun elektriği, elektrik ücreti ödenmediğinden Kıb-Tek tarafından kesildi. Okulun borcundan dolayı 2 gün önce kesilen elektriği küçük öğrencilerin sıkıntıya girmesine ve doğru dürüst eğitim alamamalarına neden oldu. Jeneratörün de olmadığı Dr. Fazıl Küçük İlkokulunda Jeneratör de olmamasından dolayı küçük öğrenciler derslerini sorun yaşayarak tamamlamaya çalışıyor.

 

HAMİTKÖY İLKOKULUNUN ELEKTRİKLERİ BORCUNDAN DOLAYI KESİLDİ

Dr. Fazıl Küçük İlkokulunda çocuğu bulunan bir veli yaptığı açıklamada

Günaydınlar. Ancak bizim için gün aydın değil. Kaliteli ve iyi bir eğitim almaları için çocuğumuzu özel okul yerine Devlet okuluna yazdırdık. Ancak sorun üzerine sorun yaşamaktan usandık. Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulunun elektrikleri 2 gündür kesik. Dürüst politikacı Arabacıoğlu nun şarjı ve elektriği mi bitti de, okulun borcundan dolayı elektriği kesildi. Jeneratör de yok. Peki bizim çocuklarımız kaliteli eğitimi böyle mi alacak? Ya havalar soğuk olsaydı ne olacaktı? Yeter artık yapamayan istifa etsin ve gitsin dedi.

 

OKULDA BOYA İŞİNİ ASKERLER YAPTI

Ayni veli açıklamasına devamla okulda boya işlerini o beğenmediğimiz askerler yaptı. Bir haftadır okulun sınıflarını askerler boyar. Nihayet  dün öğleden sonra boya işi bitti ve sınıfların boyanması tamamlandı. Peki asker okulu boyarken bizim yetkililer ne yaptı? Askerler okulun boyasını yaparken onlar sadece seyretti ifadesinde bulundu.

 

ŞÖFOR YOK SERVİS DE YOK

Lefkoşa’da ikamet eden ve oğlu Bülent Ecevit’e giden bir başka veli ise yaptığı açıklamada,  benim oğlum Bülent Ecevit’e gider. Geçen yıl Arzum Seyahat çocuklarımızı okula taşırdı. Bu sene şöfor ayrıldığı için servis yokmuş. Yok bahanesiyle Küçükkaymaklı’ya servis gelmiyecekmiş dedi.

 

ARZUM SEYAHAT BELKİ SERVİS KOYAR

Ama öğrendiğim kadarıyla bu sene lojmana çok asker çocuğu geldiği için servis dolmuş. Bizim çocuklar ortada kaldı. Çözüm bulamadık. Heryeri aradık. Okulun durumunu bakanlığı da bildirdik. Arzum Seyahat belki bir servis koyar da çocuklar mağduriyetten kurtulabilirler ifadesinde bulundu.

 

BEKİRPAŞA LİSESİ KOLEJİNE DE SERVİS YOK

Ayni sorunların İskele ve Mağusa’da da yaşandığı öğrenildi. Geçtiğimiz öğretim yılında İskele Bekirpaşa Lisesi Kolej Bölümüne öğrenci alınırken öğrencilere 2 tercih hakkı verildiğine vurgu yapıldı. Öğrencilerin, aldıkları puanlara göre GMTM Koleji (Gazimağusa Türk Maarif Koleji) ve Bekirpaşa Lisesi Koleji Bölümünü tercih ettikleri belirtildi. Sonuçta,  Mağusa Bölgesinden 22 öğrencinin Bekirpaşa Lisesi Kolej Bölümüne girmeye hak kazandığı öne sürüldü. Bu öğrencilerin bir yıl boyunca Bekirpaşa’ya getirilmesinden sonra şöforün parasını geç aldığı nedeniyle tepki göstermesi sonrasında Eğitim Bakanlığının bu çocukların İskele’ye götürülmesine sıcak bakmadığı iddia edildi. Eğitim Bakanlığına birkaç kez gidip şikayetlerini dile getiren öğrencilerin sorunlarının hala daha giderilemediği öne sürülüyor.