KAFA ATIP POLİSİN BURNUNU KIRMIŞTI

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hasan Özgüç’e görevi başındayken kafa atarak burnunu kıran Türkmenistan uyruklu Yeldashbay Jurayev’in yargı süreci sona erdi.

Gazimağusa’da sokakta yürüyen kadına sarhoş olduğu sırada laf atarak rahatsızlık yarattığı gerekçesi ile kendisine müdahale eden Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Özgüç’e kafa atarak burnunu kıran Yeldashbay Jurayev Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Vahim zarar”, “darp” ve “polis memurunu görevinden men etme” davalarından yargılanan Türkmenistan uyruklu Jurayev 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Polise götürülmek istemedi, polisin burnunu kırdı

Gazimağusa Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde 16 Ekim 2015 tarihinde alkol tesiri altında bulunan sanık Yeldashbay Jurayev yolda yürüyen kadına laf atarak rahatsızlık yaratınca, genç kadının polisi araması üzerine sanık Jurayev ve arkadaşına müdahale etmek isteyen polis ekipleri arasında 10 dakikalık kovalamaca yaşandı. Makul güç kullanılarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülüp yasal işlem için Adli Şube’ye celp edilmek istenen sanık Jurayev’in içeriye girmek istemediği sırada ise arkasına geçen polis memuru Hasan Özgüç’e kafa atarak burnunu kırdı. Tutuklanan Jurayev, mahkeme emri ile tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, tutuklu bulunduğu süre içerisinde ayağı kırılan ve 118 gün sonra yargı süreci sona eren Jurayev dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde hapis cezasına mahkum edildi.

Elkıran: Hapislik cezası dışında bir ceza adil olmaz
Sanık Yeldashbay Jurayev hakkındaki kararı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran okudu. Sanığın hakkında getirilen vahim zarar suçu için yasa koyucunun 7 yıla kadar, darp ve polisi görevinden men etme suçları için ise 2 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü ifade etti. Bu tür suçları işleyen sanıklara etkin ve caydırıcı bir ceza verilmesi gerektiğini ifade eden Elkıran, kamu menfaatinin göz önünde bulundurularak verilen cezaların sanığı ıslah edip, topluma kazandırması gerektiğini kaydetti. Görevi başındaki polisi darp edip vahim zarara uğratan sanığın tutukluluk süresi içerisinde ayağının kırılarak zor günler geçirdiğini belirten Elkıran,  polisin şikayetçi olmamasını sanığın lehine değerlendirildiğini kaydetti. Sanığa işlemiş olduğu suçlar nedeni ile hapislik cezası dışında bir cezanın verilmesinin uygun olmadığını belirten Elkıran sanık Jurayev’in 6 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.







HAVADİS
...................