TOPLU TAŞIMACILIĞIN TEŞVİKİ İÇİN BÖLGESEL ŞİRKETLER KURULACAK… OKUL TAŞIMACILIĞI DA BU ŞİRKETLERE YÖNLENDİRİLECEK

T İZİNLERİNE EK KOŞULLAR GETİRİLDİ… KURALLARA UYMAYANLARIN İZİNLERİ ALINACAK

İzin Kurulu, bugün toplanarak bazı kararlar aldı. Kararlar arasında belediyelerin de katılabileceği, bölgesel toplu taşımacılık şirketlerinin kurulması yönünde çalışma başlatılması ve buna destek sağlanması amacıyla Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yapılan okul taşımacılığı sözleşmelerinin bölgesel kurulacak şirketler tarafından yapılması hususunda tavsiye kararı alınması da yer alıyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İzin Kurulu Başkanı Halil Sakallı’nın kararlarla ilgili verdiği bilgiler yer aldı.

“T İZİNLERİNE EK KOŞULLAR GETİRİLDİ”

Buna göre, Personel “T” izinli araçların işletme izinleri ile Turistik Minibüs ve Otobüs “T” izinli araçlara ek koşullar getirildi

Personel T izinli araçların,  işletme izinlerine aşağıdaki ek koşullar getirildi.

a)Taşınacak personel listesi  İzin Kurulu Sekreterliği’nden onaylanacak.

b)Onaylanan  isim listesi aracın içerisinde görülecek uygun yerde asılı bulunacak.

Turistik Minübüs ve Otobüs “T” izinli araçlara getirilen ek koşullar ise şunlar:

a)Yeni  verilen  Turistik T izninin 8 yaşından büyük  araçlara takılması  halinde İzin Kurulu tarafından görülüp onaylandıktan sonra  takılabilecek.
b)Mevcut Turistik  T izinli araç sahipleri iznini 8 yaşından büyük araca aktarmak istemesi halinde İzin Kurulu tarafından görülüp onaylandıktan sonra  bunu yapabilecek.

Yolcu taşımacılığı yapan tüm “T” izinli araçların işletme iznine aykırı hareketten polis tarafından iki kez rapor edilmesi durumunda  İzin Kurulu sekreterliğince işletme izni sahibinin yazılı olarak uyarılacağı ve buna rağmen ayni suçun tekrarlanması halinde ise ‘’T’’ izninin  iptal edileceği de belirtildi.

Açıklamada, işletme iznine aykırı hareketler şöyle açıklandı:

a) Taksi araçların işletme izninde belirtilen durak dışında çalışması,

b) Otobüs ve minibuslerin işletme izninde belirtilen güzergahlar dışında çalışması,

c) Dolmuş araçların işletme izninde belirtilen güzergah dışı ve işletme izninde belirtilen durak dışında  çalışması.

Açıklamada, ülke genelinde yapılan mevcut toplu taşımacılığın bugünkü yapısının gerek devlet hazinesine gerek sektörde çalışan mal sahiplerine büyük külfetler getirdiği; ayrıca ülke genelinde düzenli toplu taşımacılığın yapılamadığı bölgelere düzenli toplu taşımacılık getirilmesi amacı ile aşağıdaki kararların  alındığı da duyuruldu.

a) İzin Kurulu tarafından, içerisinde belediyelerin de katılabileceği bölgesel toplu taşımacılık şirketlerinin kurulması yönünde çalışma başlatılacak.
b) Bölgesel şirketleşme çalışmalarına destek sağlanması maksadı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yapılan okul taşımacılığı sözleşmelerinin bölgesel kurulacak şirketler tarafından yapılması hususunda tavsiye kararı alınmıştır.