İZCAN: “ERDOĞAN KIBRISLI TÜRKLERİN İRADESİNE SAYGILI OLMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDADIR”

 Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıslı Türklerin varlığına ve iradesine saygılı olmayı öğrenmek zorunda olduğunu”  söyledi.

İzcan yazılı açıklamasında, “Erdoğan’ın, Kıbrıs’ta neden vatandaş yapılmadığı konusunda hesap sorup, açıklamalarda bulunmasının; haddini aşmak olduğunu” iddia etti.

Kimin, ne zaman, nasıl vatandaş olabileceğinin yasalar ile belirlendiğini, “Erdoğan istedi” diye 10 binlerce kişiye vatandaşlık verilmesinin söz konusu olamayacağını kaydeden İzcan, konu hakkında sessiz kaldığını ve toplum adına gereken tepkiyi koymadığını ileri sürdüğü CTP-UBP hükümetini şiddetle protesto ettiklerini dile getirdi.

Kıbrıs sorununun çözümünü hedefleyen müzakere sürecinin en kritik aşamasında bulunduğunu, sürecin kapsamlı çözüme doğru ilerlediğini kaydeden İzcan, vatandaşlık ve nüfus ile ilgili Kıbrıs Türk tarafının ortaya koyduğu talep ve önerilerin kabul edilip taraflar arasında uzlaşıya varıldığını savundu.

İzcan bu süreçte yeni vatandaşlık vermenin; çözüm istediğini söyleyenlerin samimiyetsizliğini ortaya koyduğunu önde sürerek, bunun “müzakere sürecini torpillemek ve çözüm sürecini berhava etmek” anlamına geldiğini iddia etti.

İzzet İzcan, yurttaşlık politikasında keyfilik olduğunu, sistemli nüfus aktarımı uygulandığını ve Kıbrıslı Türklerin demografik yapısının değiştirildiğini ileri sürdü ve bunlara derhal son verilmesi gerektiğini  ifade etti.




......................