İzbul: “Sağlıkla ilgili Yasalar, Eş Zamanlı Olarak Meclise Sevk Edilecek”

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan İzbul, Evrensel Hasta Hakları Derneği heyetini kabul etti.

Sağlık Bakanı İzbul kabulde gerçekleştirdiği açıklamada, büyük oranda hazır olan, Hasta Hakları Yasası’yla beraber hekim ve sağlık çalışanları haklarına yönelik yasaların da eş zamanlı olarak Cumhuriyet Meclisine sevk edileceğini kaydetti.

Genel Sağlık Sigortası Fonu Yasasını, 2016’dan itibaren yürürlüğü koymayı hedeflediklerini anımsatan İzbul, “Genel Sağlık Sigortası ile sağlık sektöründe devrim yaşanacak” dedi.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge de kabulde yaptığı konuşmada, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Sağlık Bakanlığı ile iyi ilişkiler içerisinde çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Hasta Hakları Yasası’nın hayat bulması için uzun süreden beri çaba sarf ettiklerini dile getiren İmge, söz konusu yasa tasarısının tüm tarafların da görüşü alınarak hazırlandığını; şu an Bakanlıkta olduğunu belirterek, en kısa sürede Cumhuriyet Meclisine sevk edilmesini istedi.

Emete İmge, Sağlık Bakanlığı’nın Genel Sağlık Sigortasının, 2016 yılından itibaren yürürlüğe gireceğini açıklamasından memnuniyet duyduklarını da ifade ederek, “Genel Sağlık Sigortası uygulamasıyla, ülkede hasta hakları konusunda da daha iyi bir noktaya ulaşma şansı doğacak” dedi.