İstifa edin, ya özür dileyin!

Yaşanan ölümlü sel felaketi sonrası hükümetin HP kanadı dut yemiş bülbüle döndü

Bundan 2 yıl önce Girne Dağyolu’nda iki öğrencinin ölümü ile sonuçlanan kazadan sonra hükümeti istifaya çağıran ve sosyal medyada kahraman kesilenler şimdi büyük bir sessizliğe büründüler.

KIBRIS MANŞET’i arayan vatandaşlar yaşanan sel felaketinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ihmalkarlığı olduğunu düşünürken Bakan Atakan’ı istifaya davet ediyorlar.

İstifa etmeyi düşünmüyorlarsa da iki sene önce sosyal medyada yaptıkları istifa konulu paylaşımlar nedeniyle özür dilemeleri gerektiğini ifade ediyorlar

2 yıl önce saatlerin geri alınmamasını gerekçe göstererek, meydana gelen trafik kazası neticesinde canlarını kaybeden öğenci ve minibüs şöförünün ardından istifa çağrıları yapanlara halktan hatırlatma mesajları geliyor. 30 Kasım 2016 tarihinde muhalefet partisi olan Halkın Partisinin Genel Başkanı olarak, bugünün Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ve Genel Sekreteri olarak bugünkü Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, dönemin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst başta olmak üzere bakanları istifaya çağırmışlardı. Sel felaketi sırasında 4 gencimizin hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medyada birçok vatandaş 30 Kasım 2016 tarihli paylaşımlarını hatırlatarak istifa etmelerini veya o zamanki paylaşımla ilgili özür dilemelerini talep ediyor.

Kuzey Kıbrıs sel felaketinde hayatlarını kaybeden gençlere ağlarken özellikle hükümetin HP kanadından konuyla ilgili ses çıkmıyor. Adeta üç maymunu oynayan Tufan Erhürman hükümetinin HP kanadı özellikle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının yaşanan sel felaketindeki ihmal ve eylemsizliğini unutturma telaşı içerisinde olduğu görülüyor. yitip giden gençlerimizin üzerinden siyaset yapmayı basın etiği gereği doğru bulmamakla birlikte geçen yıllarda Girne dağ yolunda yaşanan trafik terörü sonrası HP başkanı Kudret Özersay ile o dönemki parti Genel Sekreteri olan Erhürman hükümetinin şimdiki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın açıklamalarını YORUMSUZ olarak yayınlamayı basın etiği , kamuoyuna ve Kıbrıs Türk toplumuna karşı sorumluluk olarak yayınlamayı görev biliriz.

KENDİ AÇIKLAMALRINKN ÜZERİNE DE ÖZERsay: istifa edin insan içine çıkacak yüzünüz yok . ATAKAN: bu sorunlRın tümünden siz sorumlusunuz. Gereği neydi düşünmüyor musunuz?