İşte Yeni Maaşlar
Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz Pazartesi günü duyurduğu 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş) ve Diğer Ödenekleri Düzenlenmesi Yasası’na tabi kamu çalışanlarının temmuz ayı maaşları hayat pahalılığı artışına ek olarak yüzde 1 oranında artış Resmi Gazete’de de yayınlandı.

Resmi Gazete’de tablo şeklinde de yayınlanan yasa gücündeki kararnamede amaç 47/2010 sayılı yasa ile kamuda işe girenlerle, eski yasadan işe girenler arasındaki maaş farkının azaltılması olduğu ifade ediliyor.
Yüzde 3.33’lük artış

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kararını şöyle duyurmuştu: Bakanlar Kurulu, kamu çalışanlarının temmuz maaşlarına yapılan hayat pahalılığı artışı olan yüzde 2,33’lük artışa, 47/2010 sayılı kamu çalışanlarının maaşlarına ek olarak yüzde 1 oranında artış gelecek şekilde düzenleme yaptı. Buna göre, 47/2010 sayılı yasaya tabi çalışanların maaşındaki artış yüzde 3.33 olacak.
Kaptan: Yüzde 1 artışla fark 86 yıl sonra kapanır

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, “Göç Yasası”ndan işe giren kamu çalışanları ile diğer çalışanlar arasındaki maaş farkını azaltmak adına farklı artış yapılmasını eleştirerek, “Yüzde 1 artışla fark 86 yıl sona kapanır” değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Kaptan, UBP-DP Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu sonrasında kamu çalışanlarına yapılacağını açıkladığı maaş artış oranlarını eleştirdi.

Kaptan, hükümet yetkililerinin 47/2010 sayılı “Göç Yasası”ndan işe giren kamu çalışanlarına yüzde 1 artış yaptıklarını ve bu artışın Göç Yasası’ndan işe giren kamu çalışanları ile diğer çalışanlar arasındaki farkı bir nebze olsun azaltmak adına yapıldığı yönündeki açıklamasının bilimsellikten uzak ve gerçekçi bir maliye politikasıyla uyuşmadığını savundu.

Ahmet Kaptan, “UBP-DP Hükümeti’nin Göç Yasası’ndan işe giren kamu çalışanlarına yapmış olduğu bu yüzde 1 artış ile ‘Göç Yasası’ndan işe giren bir lise mezuniyeti gerektiren hizmet sınıfındaki kamu çalışanı ile diğer çalışanlar arasındaki farkın brüt 7 TL 41 Kuruş, ‘Göç Yasası’ndan işe giren bir üniversite mezuniyeti gerektiren hizmet sınıfındaki kamu çalışanı ile diğer çalışanlar arasındaki farkın ise brüt 5 TL 90 Kuruş kapanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Kaptan, ‘Göç Yasası’ndan işe giren kamu çalışanlarına yapılan yüzde 1 artış ile farkın lise mezuniyeti gerektiren hizmet sınıflarında çalışanlar için 56 yıl, üniversite mezuniyeti gerektiren hizmet sınıflarında çalışanlar için 86 yıl sonra kapanacağını kaydetti.

Ahmet Kaptan açıklamasında, KTAMS’ın bu çerçevede UBP-DP Hükümeti’ni artık halka yanlış bilgiler vermemeye ve bir an önce sendikalarla bir araya gelerek, Göç Yasası’nı ortadan kaldırmak için diyalog yolunu kurmaya ve çalışma yapmaya davet etti.





Havadis