*KKTC’de canlı bomba olarak eylem yapmak için eğitilen Savaş Yıldız’ın 15 arkadaşı bu sabah İzmir’de yakalandı. Kimlik bilgileri sahte ancak kimlik kartındaki resmi gerçek olan Savaş Yıldız’ın aranmakta olduğu öğrenildi

Türkiye’nin yanısıra KKTC’de de canlı bomba olarak eylem yapmayı planlayan Savaş Yıldız’ı eğiten ve canlı bomba olarak bir eylemde kullanmayı planlayan IŞİD terör örgütüne mensup 15 kişi İzmir’de yakalandı.

İzmir’de gözaltına alınan 15 kişilik terör mensubunun sorgularının devam ettiği ve canlı bomba olarak eğittikleri Savaş Yıldız’ın aranmakta olduğu öğrenildi.

Sahte kimlik ile KKTC’ye gelerek canlı bomba olarak eylem yapmayı planlayan Savaş Yıldız’ın fotoğrafının gerçek olduğu ancak kimlik kartındaki bilgilerin bir başka kişiye ait kimlik olduğu öne sürülüyor.

Türkiye ile KKTC istihbarat teşkilatının Savaş Yıldız ile ilgili bilgilere sahip olduğu sızan bilgiler arasında bulunurken hava limanları ile deniz limanlarındaki görevlilere de bu konuda bilgi aktarıldığı öne sürülüyor.

İzmir’de yakalanan 15 kişilik IŞİD mensubunun, Savaş Yıldız ile ilgili bilgiler de güvenlik makamlarına verdikleri, Yıldız’ın bu bilgiler doğrultusunda yakalanabileceği belirtiliyor.

Bunun yanısıra yakalanan 15 kişilik IŞİD örgütü mensubundan iki kişinin HDP Mersin ve Adana İl binalarını da bombaladıklarını itiraf ettikleri öne sürülüyor