İskele’de köy kadın kursuna katılan kadınlara, “Kanser Konusunda Toplumu Bilinçlendirme ve Farkındalık Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında, “En Sıklıkla Görülen ve Erken Tanısı Mümkün Olan Kanser Türlerinde Bilinçlendirme ve Farkındalık Semineri” verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğiyle organize edilen,  “Kanser Konusunda Toplumu Bilinçlendirme ve Farkındalık Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında köy kadın kurslarında “En Sıklıkla Görülen ve Erken Tanısı Mümkün Olan Kanser Türlerinde Bilinçlendirme ve Farkındalık Seminer Programları” düzenleniyor.

Temel Onkoloji Uzmanı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı Mine Çağlar tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre bu çerçevede İskele’de düzenlenen seminerde; başta meme ve rahim ağzı kanserleri olmak üzere erken tanısı ve korunması mümkün olan diğer kanseri türlerinden akciğer kanser, bağırsak kanseri, rahim kanseri, cilt kanseri, mide kanseri, yumurtalık kanseri, mesane kanseri ve tiroit kanseri konularında eğitim ve farkındalık bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Seminere katılan kadınlara; kanser hastalığında erken tanının önemi vurgulandı, erken tanınabilir ve önlenebilir kanser türlerinde hangi tür şikayetlere dikkat edilmesi gerektiği, bilimin en son önerileriyle erken tanınabilir kanser türlerinde hangi erken tanı yöntemlerinin uygulanması gerektiği konularında bilgiler verildi.

Bunun yanında önlenebilir kanser türlerinden nasıl korunulması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına ilişkin de bilgi ve öneriler verildi. Program sonunda kadınların kanser hakkında en çok merak ettikleri konular tartışıldı.

Çağlar tarafından gerçekleştirilen farkındalık programlarında, bilgi ve tecrübelerinin detayları, multivizyon eşliğinde görsel sunum olarak aktarıldı ve bilinçlendirici broşürlerle yazılı bilgiler de sunuldu.

PAZARTESİ DİKMEN’DE, PERŞEMBE NECATİ TAŞKIN İLKOKULU’NDA

Köy Kadın Kurslarına yönelik 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında düzenlenecek kanser farkındalık programları kapsamında bir sonraki program Pazartesi günü Dikmen’de Dikmen Köy Kadın Kursuna katılan kadınlara yönelik ve Perşembe günü de Lefkoşa’da Necati Taşkın İlkokulu köy kadın kursuna katılacak kadınlara yönelik gerçekleştirilecek.

Açıklamada, “Kanser Farkındalık Programları”,  “Konferanslar”, “Seminerler” ve “Bayanlarımıza Özel Ev Sohbetleri” programlarına katılmak ve detaylı bilgi almak isteyen tüm vatandaşların, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne başvurarak bilgi alabilecekleri kaydedildi.