ÇALIŞMA BAKANI SANER:” DAHA GÜVENLİ İŞ ORTAMI SAĞLANMASI İÇİN  PAYDAŞLARLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Lefkoşa, 4 Mayıs 16 (.): Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hazma Ersan Saner, her sektörde daha güvenli iş ortamı sağlanması için tüm paydaşlarla birlikte çalışarak  hareket edeceklerini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı İnşaat Encümeni 4-10 Mayıs İş  Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla, "İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği  Farkındalığı " semineri düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan seminere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, İnşaat Encümeni  Başkanı İlker Tabiyat, bakanlık bürokratları ile   ilgili  sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan  Saner seminerde yaptığı konuşmada,  tüm sektörlerde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için eğitimin  önemli olduğunu söyledi. 

Bakan Saner,  iş kazalarının en sık inşaat sektöründe yaşandığını ifade ederek, sektörde yapı denetimi ile ilgili farkındalığın olmadığının altını çizdi.
İnsan hayatının çok önemli olduğunu vurgulayan Saner,  "İş sağlığı ve güvenliğine gereken önemi ne  kadar verebildik?  Bunu tüm paydaşlarla  yüksek sesle tartışmalıyız" dedi. 

 İnşaat sektörünün diğer iş kollarına göre dört kat   daha riskli olduğunu belirten  Saner, "Bakanlık olarak sorumluluğumuzu da bilerek, her sektörde daha güvenli  iş ortamı sağlanması için  tüm paydaşlarla  birlikte çalışarak  hareket edeceğiz " dedi.

İnşaatların  esas  müelliflerinin  inşaatları denetlemediği  bir yerde, iş sağlığı ve güvenliğinden bahsetmenin  mümkün olamayacağını dile getiren Saner, devletin bina denetimi uygulamalarına  öncelik vererek  sektörel paydaşlarla  işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

(YIL/ŞEB) FOTOĞRAFLI