İş kazasında ağır yaralanan keleş’in beyin ölümü gerçekleşti


KELEŞ’İN BÖBREKLERİ 2 HASTAYA NAKLEDİLECEK

Geçirdiği iş kazasında ağır yaralanan 20 yaşındaki Halil İbrahim Keleş’in beyin ölümü gerçekleşti. Keleş’in ailesi, oğullarının organlarını bağışladı; iki böbreğinin uygun hastalara nakledilmesi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gerekli işlemler başlatıldı.

Halil İbrahim Keleş,Lefkoşa’da 21 Temmuz’da öğle saatlerinde meydana gelen iş kazasında, bir inşaatta dış boya yaparken boya badana rulosunun sapıyla yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu elektrik akımına kapılmış ve 6 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanmıştı.


BERKSEL: “AİLE ORGANLARI BAĞIŞLADI... NAKİL EN KISA SÜREDE”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel, TAK muhabirinin sorusu üzerine,iş kazasında ağır yaralanan 20 yaşındaki Keleş’in beyin ölümünün gerçekleştiğini ve ailesinin organ bağışında bulunduğunu açıkladı.

Berksel, Keleş’in iki böbreğinin uygun hastalara nakledilebilmesi için gerekli çalışmaların sürdüğünü ve en kısa sürede Türkiye’den gelecek bir hocanın da yer alacağı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi doktorlarından oluşan ekibin nakil ameliyatlarını yapacağını söyledi.


GEÇEN TEMMUZDAN BU YANA 9 NAKİL YAPILDI

Başhekim Berksel, KKTC’de organ nakliyle ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin ardından organ nakli ameliyatlarına geçen yıl temmuz ayında başlandığını hatırlatarak, bugüne dek 9 ameliyat yapıldığını ifade etti.


KELEŞ’İN BÖBREKLERİ 2 HASTAYA DAHA UMUT OLUYOR

Berksel, bir yıllık sürede 3’ü canlı vericiden, 6’sı da kadavradan olmak üzere toplam 9 organ nakli ameliyatının başarıyla gerçekleştiğini; Halil İbrahim Keleş’in böbreklerinin de 2 böbrek hastasına umut olacağını ve böylece toplam nakil sayısının 11’e yükseleceğini kaydetti.