İnsanlık ölmedi

Esentepe’deki Çiftlikdere göleti aşırı sıcak sebebi ile kurudu, vatandaş balıkları kurtarmak için seferber oldu.


Kanlıköy göletinden sonra şimdi de Esentepe’deki  Çiftlikdere göleti yoğun sıcak nedeniyle  ile kurudu. Haftasonu  bir gurup vatandaş derede yaşayan balıkları kurtarmak için seferber oldu.


Sosyal Medya üzerinden vatandaşlara çağrılar yapan ve kendilerini "Esentepe Doğa İnisiyatifi" olarak tanımlayan vatandaşlar  gölettin kuruması nedeni  ile bir kısmı ölen bir kısımda sazlıkların arasında henüz kurumayan 10-15 cm’lik suda yaşamaya çalışan balıkları kurtarmak için seferber oldu.



Balıkların birçoğu kurtarıldı


2 gün süren kurtarma operasyonunda yüzlerce balık kurtarıldı. Gönüllü kurtarıcılar balıkları yanlarında getirdikleri su dolu bidon ve kovaların içine koyarak, havuzlara taşıdı.  Gönüllü vatandaşlar devletin ve sivil toplum örgütlerinin balıkları kurtarabilmek adına  destek vermemesini  paylaşımları üzerinden  eleştirdiler.


Vatandaşların sosyal medyadaki çağrısı;


“doğa'ya bir nefes de sen ver "


Bu gün 07 Ağustoz 2016 saat 16 : 00 'da Esentepe Çiftlikdere göleti'nde son kez buluşmak ümidiyle..


Aşırı sıcaklar sebebi ile kurumuş olan gölette sağ kalmayı başaran balıkların en son ki kısmını kurtaracağız ..


Devletin ve sivil toplum kuruluşlarının tek bir desteğini dahi almadığımız bu projemizde, projemize destek veren gönüllü dost ve arkadaşlarımızla beraber, balıkların %70'ine yakın kesimini kutarmış bulunmaktayız.


Bu son gün de de elbirliği ile doğamıza sahip çıkalım.


Gölet bölgesine gelirken yanınızda bir adet içi yarım seviyede olup, çok soğuk olmayan bidon ve yahut kova su ile beraber gelin lütfen.


Şimdiden gösterdiğiniz duyarlılığa teşekkür ederiz....Esentepe doğa insiyatifi ..”










Yenibakış