İnsanların Sorumsuzluğu Canımızı Daha Çok Yakıyor


Asya Rıdvanoğlu…Lefkoşa'nın Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde yaya olarak yolu geçmeye çalışırken aracın çarpması sonucu feci şekilde can vermişti. Ailesinin acısı hala ilk günkü gibi…



Asya Rıdvanoğlu’nun kız kardeşi Çiçek Rıdvanoğlu, “Bizler kaybettiklerimizin acısını her gün artarak hissederken, bu sonsuz acıyı her gün daha da derinden yaşarken insanların, devletin, yetkililerin bunca sorumsuzluğu daha çok canımızı yakıyor” diyerek çok önemli mesajlar veriyor







Artı Junior School, trafikte hayatlarını kaybeden Asya Rıdvanoğlu, Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, Dilek Yılmaz ve İmge Kozok’u, düzenlediği anlamlı etkinlikle andı.

Trafik ve Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde hayatını kaybeden gençler adına fidan dikimi yapıldı, minik öğrenciler kendi elleri ile hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarını yaptı.

Etkinlikte gerçekleşen konuşmalarda trafik terörünün artık önüne geçilmesi için herkesin trafik kurallarına azami oranda uyması çağrısında bulunulurken, ailelerden başlayarak herkesin trafik terörünün önüne geçmesi için elini taşın altına koyması gerektiği vurgulandı.

“BU SONSUZ ACIYI HER GÜN DAHA DA DERİNDEN YAŞARKEN İNSANLARIN, DEVLETİN, YETKİLİLERİN BUNCA SORUMSUZLUĞU DAHA ÇOK CANIMIZI YAKIYOR”

7 ay önce hayatını kaybeden Asya Rıdvanoğlu’nun kız kardeşi Çiçek Rıdvanoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, araç kullanan insanların bencillikten sıyrılıp, alkolsüz, makul hızda, cep telefonlarını kurcalamadan yol almalarının bir lütuf değil bir gerek olduğunu vurguladı.

Çiçek Rıdvanoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Asya Rıdvanoğlu'nun ailesi olarak Şerife hanıma ve öğretmenleri ile tüm minik öğrencilerine duyarlılıkları ve anlayışları için sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlar gibi eğitimciler sayesinde çocuklarımız topluma yararlı, sorumluluk bilincine sahip birer birey olarak yetişecek. Her bir kızımız için dikilen fidanlar onları sonsuza dek yaşatacak, küçüklerin elleriyle hazırladıkları resimler de kardeşlerimizi hep yanımızda tutacak. Bizler kaybettiklerimizin acısını her gün artarak hissederken, bu sonsuz acıyı her gün daha da derinden yaşarken insanların, devletin, yetkililerin bunca sorumsuzluğu daha çok canımızı yakıyor. Herkesin üstüne düşeni yapması, böyle korkunç kazaların önüne geçecektir. Araç kullanan insanların bencillikten sıyrılıp alkolsüz, makul hızda, cep telefonlarını kurcalamadan yol almaları bir lütuf değil bir gerekliliktir”

Biz ve bizim gibi en değerli varlıklarını yitiren aileler sadece kızlarını değil, bütün hayatlarını, yaşama sevinçlerini, her şeylerini yitirmişlerdir.

“Bugün yaşadıklarımızın sebebi yine bu toplumdan, duyarsızlıktan, değerlerini yitirmiş ana-babalardan kaynaklanmaktadır. Öyle ki gözü görmeyen oğluna "sen bu hızlı arabayla çık git, dönmesen de olur" diyebilen anne babalar var. Ne yazık ki bu kadar kolay gözden çıkarılan öğretmen-eğitimci demeye bin şahit anneler ve babalar bunlar. Biz ve bizim gibi en değerli varlıklarını yitiren aileler sadece kızlarını değil, bütün hayatlarını, yaşama sevinçlerini, her şeylerini yitirmişlerdir. Bunlar gibi sorumsuz, kendi çocuklarını bile düşünmeyen, korumayan bu aileleri, anne, baba, kardeş, nene, dede yerine koyamıyoruz. Bunu anlayabilmeleri için aynı şeyi onlara da mı dilememiz lazım, aynı acıyı onların da mı yaşamaları lazım?”

SERTUĞ: “TRAFİKTE BİR GÜN AYNI ACIYI YAŞAYABİLECEĞİMİZİ BİLMEMİZ VE BİLİNÇLİ DAVRANMAMIZ GEREK”

Artı Junior School yetkilisi Şerife Kutruza Sertuğ ise etkinlikte yaptığı konuşmada, 3 - 5 yaş grubu ocukların topluma duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Sertuğ etkinlikte şunları belirtti:

“Aramızdan yitip giden değerlerimize sahip çıkıp doğruyu yanlışı onlara öğretmeliyiz. Biz önce insan olarak sonrada kurum olarak Asya’mıza, Figen’imize İmgemize, Ayşe’mize ve Dilek’imize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Trafik Haftası dolayısıyla hem çocuklarımızı trafikte kuralların neler olduğunu ve nasıl bu kurallara uymaları gerektiğini öğrenmelerini sağlarken ayni zamanda aramızdan yitip giden 5 değerlimizi daimi yaşatmayı düşündük. Toplumdaki herkesin yani bizlerin trafikte bir gün aynı acıyı yaşayabileceğimizi bilmemiz ve son derece duyarlı ve bilinçli davranmamız gerektiğini tekrar tekrar vurguluyoruz.”

CEMALİYE KASABALI ARKIN: EMPATİ…

Geçtiğimiz yıl trafik kazasında yaşamını yitiren Figen Arkın’ın akrabası Cemaliye Kasabalı Arkın ise sürücülerin trafik kurallarına azami özen göstermesi çağrısında bulundu. Arkın şöyle dedi:

“Yasadığımız bu acı kayıplarımızın hiçbir telafisi, tesellisi artık yok. Ancak trafik kazasında beş melerimizin başına gelenlerin her an herkesin de başına gelebileceğini düşünerek her insanin yasadığımız acılara empati duyup trafikte dikkatli hoşgörülü, cep telefonunda konuşmadan alkolsüz asgari hızda araç kullanmaları ve devletin de hem can hem de yol güvenliğini her daim sağlamaları gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.





Artı Junior School, trafikte hayatlarını kaybeden Asya Rıdvanoğlu ve dört öğretmeni düzenlediği anlamlı etkinlikle andı