Lefkoşa, 13 Aralık 18 : Mülteci Hakları Derneği (MHD) tarafından KISA ile işbirliğinde üç yıl boyunca yürütülen, ırkçılığa karşı mücadeleyi ve mültecilerin insan haklarını savunan, "İnsan Hakları Herkes İçin Projesi”nin kapanış etkinliği yarın yapılacak.

MHD’den verilen bilgiye göre, proje kapanış etkinliği,  16.00-18.00 saatleri arasında Bolu Sokak, No.11, Kaymaklı, Lefkoşa adresindeki Kıbrıs Türk Barolar Birliği'nde  gerçekleşecek.
 
Etkinlikte, proje boyunca hazırlanan “geri göndermeme ilkesi”, “mültecilerin ve sığınmacıların tutukluluk koşulları” ve “ekonomik ve sosyal haklara erişimleri” üzerine yayınlanan raporlar, “uluslararası korumaya” dair hazırlanan taslak yasal metin ve bilgilendirici diğer birçok yayın da katılımcılara sunulacak.

Proje kapsamında sığınma, tutukluluk standartları, kötü muamele ve işkencenin belgelendirilmesi ile ilgili eğitimler, mültecilere yönelik çalıştaylar, “Birleşik bir Kıbrıs’ta” göç ve sığınma politikası üzerine panel, mültecilerin insan hakları üzerine iki tematik rapor yanında Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü’nde farkındalık arttırıcı kampanyalar düzenlendi.

Proje kapsamında ayrıca, gönüllü yaz programları ve yerel hukuki değişiklik için savunuculuk faaliyetleri gerçekleştirildi.

(RU/YIL)