İndigo 3 gün daha tutuklu kalacak

Evrim Kamalı - Kıbrıs Manşet Özel Haber

Alayköy bölgesinde alınan ihbar üzerine zanlı Kemal Ulutaş’ın ikametgâhında uyuşturucu madde bulunması üzerine dün ek tutukluluk süresi talebi ile dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz huzurda bulunan zanlı Kemal Ulutaş’ın 8 Kasım tarihinde alınan ihbar üzerine kalmakta olduğu babasına ait olan evdeki odası içerisinde mahkeme emri ile babası huzurunda gerçekleştirilen aramada iki ayrı yerde yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca konu yerde 2 adet içerisinde madde olan sarma sigara ile iki ayrı üzerinde uyuşturucu kalıntısı olan madde ezici bulunduğunu belirtti. Polis zanlıya mesele ile ilgili olarak haber verilmesi üzerine avukatı ile birlikte polise gelerek teslim olduğunu aktardı.

Polis memuru Cemal Ramiz mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu maddeyi 5 gram olarak aldığı itirafında bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, kayıp olduğuna inanılan emare ve bir şahsın olduğunu belirterek zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı avukatı talep edilen süreye itiraz ederek soruşturmanın tamamlandığı iddiasında bulundu.

Huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.