TAKSİCİLER KURUMSAL VE KENDİNİ DENETLEYEBİLİR BİR YAPI İÇİN HAZIRLADIĞI YASA ÇALIŞMASINI SUNDU

EVREN: “GEREK TAKSİCİLERE, GEREKSE ULAŞIM SEKTÖRÜNE YARDIMCI OLMAK İÇİN GEREKEN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Lefkoşa, 26 Mayıs 16 : İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Kuzey Kıbrıs Taksiciler Birliği heyetini kabul etti. Birlik yetkilileri, Bakan Evren’e, taksicilerin kurumsal ve kendini denetleyebilir bir yapıya kavuşması için hazırladıkları yasa çalışmasını sundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Kuzey Kıbrıs Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’e birliğin oluşturulmasını istediği federasyonun yasasıyla ilgili bir çalışması olduğu ve bunu paylaşmak istediklerini belirtti.

Konuyu eski İçişleri Bakanlarına da ulaştırdıklarını belirten Karalar, taksiciler olarak kurumsal ve kendini denetleyebilir bir yapıya sahip olmak istediklerini, bu yasa ile bunun mümkün olacağını ifade etti.

Ülkede ulaşımın karmaşık bir durumda olduğuna da değinen Karalar, tüm ulaşım birimlerinin bir yapı ve sistem altında toplanıp kaliteli bir düzen sağlanmasının elzem olduğunu söyledi.

EVREN

Kuzey Kıbrıs Taksiciler Birliği’ne teşekkürlerini ileten İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise düzeni kurmak ve gerek taksicilere gerekse ulaşım sektörüne yardımcı olmak için gereken desteği sağlayacaklarını belirtti.

Ulaşım konusunda kendi bakanlığına düşen görevleri hassasiyetle yerine getireceklerine de işaret eden Evren, ekonomik kriz dönemlerinde iş sektörlerinin önlerinin açılması gerektiğini kaydetti.

(AK/GÜL) FOTOĞRAFLI